DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
RIJEČ TRENERA

Rožman razočaran, Tramezzani o junaku: ‘On je naš lider, ali znate što je klub rekao o njemu...‘

Znali smo kakva će biti utakmica, zaslužili smo više bodova nego što smo dobili, rekao je Rožman
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2021. 20:41

U odgođenom susretu 5 . kola Prve HNL Hajduk je na Rujevici pobijedio Rijeku sa 1-0 golom Mije Caktaša u četvrtoj minuti nadoknade. Rijeka je bila bliže pobjedi, a kada se već mislilo kako će susret završiti bez golova, Caktaš je donio gostima prvu pobjedu u Rijeci nakon prosinca 2017.

Osmijeh se razvukao licem Hajdukova trenera Paola Tramezzanija, a nakon pobjede u Rijeci je rekao:

- Znali smo koliko ovi bodovi iz derbija znače našim navijačima. Možda smo igrali bolje protiv Osijeka i Dinama, ali tada smo ostali praznih ruku, a sad se s bodovima vraćamo u Split. Vjerovali smo u uspjeh do zadnje sekunde, na kraju smo i zabili taj gol i moji su igrači sad presretni. Zaslužili su to slavlje, no sad se moramo okrenuti prema dolazećim utakmicama i moramo raditi na ispravljanju pogrešaka, kojih je bilo i protiv Rijeke.

Opet je Tramezzani mijenjao momčad, ovaj je put na to bio primoran, budući da su se zbog sumnje na zarazu koronavirusom iz Opatije uoči utakmice u Split vratili Posavec, Jairo, Jradi i Diamantakos...

- Imali smo dosta problema posljednjih dana. Ali, neovisno o tome, u ovom ritmu igranja jednostavno moram mijenjati postavu, rotacije su neizbježne jer je sezona duga i naporna. Ove bodove moramo potvrditi u nedjeljnom dvoboju protiv Slavena Belupa, tek će ta pobjeda pokazati pravu težinu ovoga uspjeha.

Nakon dvije utakmice koje je odgledao s klupe, Mijo Caktaš bio je Hajdukov čovjek odluke na Rujevici.
- Znate što je klub rekao o njemu. Dok je on u klubu tretiram ga kao svakog drugog igrača. Drago mi je da se vratio na najbolji način. Nije u lakoj situaciji i odmor mu je dobro došao kako bi se iznova koncentrirao isključivo na igru. Ova dobra igra Caktaša za mene nije otkriće, dobro znam koliko vrijedi i koliko znači ovoj momčadi, iznimno je važan za nas i pravi je lider sastava. To je pokazao i protiv Rijeke - govorio je Tramezzani.

Utučen je bio trener Rijeke Simon Rožman, sad zna kako se u subotu u Kranjčevićevoj osjećao njegov kolega na klupi Lokomotive, Jerko Leko.

- Teško je proživjeti ovakav gubitak bodova. Čestitam Hajduku na pobjedi, iako sam dojma da smo zaslužili znatno više, trebali smo osvojiti barem bod, ali ostali smo praznih ruku. Morali smo znatno ranije odlučiti utakmicu, imali smo u drugom poluvremenu dvije-tri lijepe prilike, bili su to ziceri, ali nismo uspjeli svladati Kalinića i moglo se onda naslutiti u kojem će smjeru otići utakmica u završnici. Jasno je da smo razočarani, očekivali smo znatno više - rekao je Rožman.
Slovenski je stručnjak najavljivao jadranski derbi kao okršaj ravnopravnih suparnika, no mnogi su mislili da okreće 'pilu naopako”...

- Nikad to ne radim, nikad ne govorim ono što ne mislim i ne igram nikakve igrice. Uostalom, Hajduk je igrao dobro u posljednjim utakmicama, ali rezultat nije pratio te njihove igre. Sad ih je rezultat nagradio, iz jedne i pol prilike došli su do pobjede. Nama ovaj put nije bilo dovoljno ni nekoliko prigoda da postignemo pogodak - zaključio je Rožman.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 11:26