Matija Djanjesic / CROPIX
ISPOD STANDARDA

RUJEVICU NAPALA BOLEST, A ENGLEZI SAMO ŠTO NISU STIGLI Visoke temperature i velik broj utakmica napravili svoje! U Rijeci krenuli u akciju spašavanja

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 16:50

U lipnju 2018. godine na dodjeli godišnjih nagrada “Trofej nogometaš” Rijekin je stadion na Rujevici drugu godinu zaredom slavio u kategoriji najboljeg travnjaka. Ništa iznenađujuće, savršena podloga na Rujevici dugo je bila ono čemu su se svi divili, ni za najvećih kiša nije bilo problema kod odigravanja utakmica i travnjak je doista bio reprezentativan, možemo slobodno reći, i u europskim okvirima.

Ipak, ove je godine slika nešto drugačija, barem zasad. Doduše, Rujevica je za Poljud još uvijek televizija u boji, ali treba reći i da je ispod standarda na kojem smo je navikli gledati. Zašto? Službeni odgovor s Rujevice glasi: velik broj odigranih utakmica i visoka temperatura. Živa se na meteorološkoj postaji Rujevica ovog mjeseca popela i preko 36 celzija, visoke temperature nikako ne pogoduju bujanju vegetacije, već pospješuju razvoj nekih bolesti koje napadaju travnjak. Upravo se to dogodilo riječkom travnjaku, no već se pristupilo saniranju i s normalizacijom dnevnih temperatura Rujevica, očekuje se, ponovo će zasjati u svom punom sjaju.

Rijeka, 150818.
Stadion Rujevica. Trening norveskog Sarpsborga uoci uzvratnog susreta treceg pretkola Europske lige protiv HNK Rijeke.
Na fotografiji: trening.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX / CROPIX
Rujevica

Naravno, budući da reprezentacija Hrvatske ovdje u listopadu igra utakmice protiv Engleske i Jordana, travnjak stadiona Rijeke pod posebnim je povećalom, ali ne postoji bojazan da dotada neće biti na najvišoj razini. Uostalom, Rijeka je u proteklih mjesec dana odigrala šest domaćih utakmica, do sredine kolovoza odigrat će samo tri pa će i travnjak Rujevice dobiti dovoljno vremena da se oporavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 02:00