Drago Sopta/CROPIX
NOVA POSTAJA

Ruski mediji zabavljaju se prognozama! Biliću predviđaju i Europsku ligu i brzi otkaz

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. svibanj 2012. 20:03

Nema “dokaza” da Slaven Bilić radi usporedo na dva kolosijeka. Ruski se mediji, naime, igraju potencijalnom igračkom križaljakom još uvijek hrvatskog izbornika, kojemu su u Lokomotiv dosad transferirali Kranjčara, Ćorluku, Petrića, Dujmovića, ali i ukrajinskog napadača Andrija Voronjina. No, Bilić šuti, koncentriran je na vatreno čudo, nema ga u ruskim medijima iako je vjerojatno na liniji s tvrdom ženom, Olgom Smorodskajom.

- Bilić je sjajan tip i još bolji trener - hvali ga primjerice Dujmović. - Nakon ručka ili večere nitko vam neće zamjeriti ako popijete čašu vina ili piva, no disciplina se mora znati. Bilić nije trener koji će vas špijunirati i provjeravati jeste li u svojim sobama. Ne, nikako, ali ako prekršite kodeks, gotovo je.

Budući da ga nema u svakodnevnom poslu, ruski se mediji najviše igraju kadrovske križaljke. Iz kluba, očito, informacije ne cure, pa se tamošnji novinari trude tko će dohvatiti veću senzaciju. Da, Ćorluka, Kranjčar, Petrić, Dujmović, Voronjin... Popis je dug i po svemu sudeći na njemu jedino još nedostaje Luka Modrić!

Trenerski, gledajući na potencijalni uspjeh, svi djeluju više-manje na tragu Valerija Petrakova, negdašnjeg igrača i trenera Lokomotiva koji je prije nekoliko dana istaknuo:

- Što će Bilić učiniti? Ništa posebno. Kao prvo, u momčad će stići nekoliko hrvatskih nogometaša, momčad će se malo protresti, a zatim će se sve vratiti u normalu. I Bilić će vrlo brzo doživjeti sudbinu svojeg prethodnika, dobiti otkaz i napustiti klub...

Ne znamo je li riječ o klubu, svojevrsnoj ksenofobiji ili nečemu trećem, no velik broj “običnih” promatrača zbivanja, kao i navijača Lokomotiva, nije oduševljen dolaskom našeg izbornika. Brojne ankete smjestile su ga između dvije vatre - među kandidate za nastup u Europskoj ligi dogodine, a antipod tome je - otkaz.

Bilić se (još) ne zamara ruskim napisima, jer je ustrajan u ogromnoj želji da Hrvatsku napusti kao pobjednik, a ne pokojnik, te da na taj način začepi usta brojnim kritičarima. No, u Lokomotivu će imati još i teži zadatak. Jest, imat će 50 milijuna eura za neki novi kroj moskovske nogometne željeznice, no neće imati mnogo vremena pokazati je li vlak koji vozi dovoljno kvalitetan na duge staze. Takav se barem dojam stječe čitajući komentare. Dioptrija se, doduše, promijeni kada progutate Dujmovićev bombon...

- Bilić je specijalni trener, mix Sjomina i Božovića, strašno je odan svojoj momčadi, stoji iza svih, ali zauzvrat vam mora biti jasno da ćete opstati samo ako izađete na teren žvakati travu, dati posljednju kaplju znoja i vratiti se u svlačionicu mokre i “krvave” majice...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 06:05