Vlado Kos/ CROPIX
STRAHONJINE IMPRESIJE

'S Alexom Fergusonom sam se pozdravio! Ronnney? Baš zgodan dečko...'

'Dojmovi s utakmice ManU - Otelul su nezaborvani. Ne manjka ponosa budući da sam prvi hrvatski sudac koji je sudio na tom stadionu, pred 75.000 gledatelja'
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 05. studeni 2011. 10:37

Marijo Strahonja ovog vikenda nije aktivan na prvoligaškim terenima. To je u redu - treba mu odmor zbog privikavanja na domaću stvarnost po povratku s glasovitog Old Trafforda, nogometnog teatra snova!

- Ima u tome dosta istine. Dojmovi s utakmice Manchester United - Otelul Galati 2:0 su apsolutno pozitivni, nezaborvani. Ne manjka ponosa budući da sam prvi hrvatrski sudac koji je sudio na tom stadionu, pred 75.000 gledatelja.

Bio je to, dakle, prvi Strahonjin nastup i ispit u Ligi prvaka. Vrijedi spomenuti ključne brojke: ima 36 godina, sudi 15, na A-listi 1. HNL je 9 godina, od FIFA-inoj 7, u srijedu je zapisao 44. partiju na međunarodnoj pozornici. Čime se inače bavi taj zagrebački profesor kineziologije?

- Voditelj sam Katedre za sport i rekreaciju na Veleučilištu VERN. Moji studenti vježbaju u malim skupinama, najbolje nam ide futsal, stolni tenis, košarka, rukomet i odbojka, no ne zanemarujemo ni 22 ostale grane. Opravdano se hvalimo jer smo po sportskim rezultatima na državnoj i stranoj razini 4. visokoškolska ustanova Hrvatske!

Marijo je oženjen, ima dvoje djece. Kad se sve zbroji (oduzeti se nema što), ispada kako je u njegovom životu sve super. Tako je zapravo bilo i u Manchesteru:

- Nemam se na što potužiti. Ni ja ni pomoćnici Siniša Premužaj i Željko Novosel, četvrti Ante Vučemilović-Šimunović te dodatni Igor Pristovnik i Damir Batinić. Moram naglasiti da bez njih ne bih uspio, ipak smo team, uigran i ozbiljan.

Veli da su bili smješteni u elitnom hotelu, da s klubom-organizatorom do dolaska na stadion nisu imali nikakvih kontakata:

- Dočekao nas je i o svemu brinuo David Holshen, kontrolor iz Premijer lige.

Kontrolor na aktualnom strazu bio je Hugh Dallas (Škotska), koji s Pierluigijem Collinom (Italija) i Marcom Batom (Francuska) sačinjava UEFA-inu komisiju za delegiranje. Što znači da je Strahonjina premijera u najcjenjenijem kupu bila i te kako intrigantna kontinentalnim bossovima.

- S Alexom Fergusonom pozdravio sam se u tunelu, čekajući izlazak na travnjak. Razmijenili smo dobre želje. Izrazito korektno držali su se i gosti predvođeni trenerom Dorinelom Munteanuom.

Kako su se ponašali nogometaši?

- Besprijekorno. Dakako, odmah sam se postavio čvrsto i nepopustljivo, razlikujući jedino dvije boje, kako ne bi povjerovali da će dobiti ikakav popust. To su uvažavali i nije bilo problema.

Opis izbliza, naprimjer, kakav je Wayne Rooney s novim frizurom?

- Jednostavan, korektan i baš zgodan dečko. Od većine kolega, posebno hrvatskih, razlikuje se 'samo’ po tome što je strašan centarfor!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:34