Paun Paunovic
USUSRET DERBIJU

S jednima je uzeo naslov prvaka, s drugima Kup: ‘S emotivne strane, volio bih da pobijedi Hajduk‘

‘Oba kluba su mi ostala u sjajnoj uspomeni, a ravnopravni su i na terenu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. rujan 2021. 21:58

Stanko Bubalo, nekadašnji golgeter Hajduka i Osijeka, danas je pomoćni trener Širokog Brijega. Tri sezone je igrao HNL, dvije je proveo u Gradskom vrtu, a posljednju, onu 2000./01. na Poljudu. Za Osijek je ukupno zabio 23 zgoditka, a u dresu Hajduka 14 “komada”. U Gradskom vrtu je zabijao za Osijek, ali i za Hajduk. U pobjedi 2:0 iz veljače 2000. postigao je pogodak za Osječane, a iste godine u listopadu mjesecu zabio je premijerni pogodak u dresu Hajduka, u porazu 1:2 upravo u Osijeku. Zanimljivo je da na Poljudu nikada nije bio strijelca za Hajduk u dvoboju protiv Osijeka, ali je poentirao u Zadru kada je Hajduk u pretposljednjem kolu sezone 2000./01. slavio 4:0. Za Osječane je dvaput bio strijelac na Poljudu, oba puta u porazima tijekom sezone 1998./99.

Uhvatili smo Bubala taman u trenutku kada se njegova momčad spremala za kup-utakmicu u Mrkonjić Gradu. Brzo se Bubalo prebacio na teme iz svoje igračke karijere.

- Uh, Hajduk i Osijek, moja dva kluba. S Bijelima sam uzeo naslov prvaka, s Osijekom sam osvojio Kup. Oba kluba su mi ostala u sjajnoj uspomeni, a ravnopravni su i na terenu. Nižu pobjede, bit će neizvjesno u nedjelju - kazao je Bubalo u jednom dahu.

image
akov Prkic


Klasično je pitanje - što će presuditi? Nadahnuće pojedinca, jača obrana, borbeniji vezni red?

- Uvijek u utakmicama izjednačenih protivnika presude nijanse. Najbolji igrači često budu posebno čuvani, pa onda do izražaja dođu pojedinci iz sjene. Ne mogu reći da će i ovog puta biti tako jer kada u momčadima imate Livaju i Miereza, dva lukava strijelca, onda je sve moguće.

Kako vidite današnje golgetere Hajduka i Osijeka, prije svega Livaju, koji se u 27. godini vratio u hrvatski nogomet?

- Livaju znam s novogodišnjih turnira malog nogometa u Splitu. Vratio se u Hajduk kao iskusan igrač, ali u naponu snage. Nije potrošen, dapače, ima još toliko toga za reći na terenu. Vjerojatno je najbolje nogometno razdoblje ispred njega i zato sam optimist glede ishoda nedjeljnog dvoboja. Optimist što se tiče Hajduka, jasno.

image
split,sport,14.03.2001.
hajduk-dragovoljac
stanko bubalo
Jakov Prkic


Osijek je krajem srpnja uzeo tri boda na Poljudu, može li se iz tog aspekta utakmicu gledati kroz prizmu psihološke prednosti za domaćina?

- Pobjede uvijek pružaju samopouzdanje, ali od tada su se momčadi promijenile. Čak štoviše, mijenjala se i forma ekipa, pogotovo kod Osijeka koji je nekoliko utakmica u nizu imao problema. Međutim, Osječani su uzeli dvije zadnje, ali i Hajduk također. Uz to, Hajduk se bitno pojačao i vidim da ozbiljno ide na prvo mjesto. Zato će utakmica u Gradskom vrtu biti jako zanimljiva.

Kome dati prednost? Ima li uopće favorita?

- Ne bih nikome pružio ulogu favorita, premda znam kako je Hajduk teško prolazio u Gradskom vrtu u proteklih 10-ak godina. Međutim, nove su okolnosti, imperativ i ambicija veliki su s obje strane i teško je u takvim uvjetima decidirano kazati da je netko favorit. Osijek je dobio u Splitu, mora se priznati, uz dosta sreće, ali može se to vratiti u Gradskom vrtu na stranu Hajduka. Bit će pun stadion, golema očekivanja na obje strane i psihološka priprema će imati golemu važnost. Ako mogu reći s emotivne strane, volio bih da pobijedi Hajduk, ali nezahvalno je s tehničke strane kazati da netko ima prednost. Na radost neutralnih gledatelja, igračka kvaliteta je obostrana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 12:27