Foto: Damir Krajac / CROPIX
ČEKA SE POTVRDA

S MAKSIMIRA PROCURILA VAŽNA INFORMACIJA Bivši igrač i trener Dinama glavni kandidat za preuzimanje važne funkcije

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. travanj 2020. 22:41

Jučer je procurila informacija da je glavni kandidat za šefa nogometne škole Dinama - Sreten Ćuk! Rođen je 1. kolovoza 1963. godine u Zagrebu. Preko deset godina proveo je igrajući u mladim kategorijama Dinama. Čak je za prvu momčad nastupio u četiri natjecateljske utakmice. Debitirao je 9. travnja 1989. u Tuzli protiv Slobode (0:0) zamijenivši Nedeljka Topića.

Kao trener vodio je Dinamo u dvije utakmice. Prvo protiv Kopera u kvalifikacijama Lige prvaka, kada je tadašnji trener Zajec otišao skautirati potencijalne protivnike, nakon što su prvu utakmicu uvjerljivo dobili 5:1. Modri su od Kopera izgubili 0:3 i umalo ispali. Drugu utakmicu je vodio nakon odlaska Zajeca protiv Karlovca u 4. kolu HNL-a. Upisana je pobjeda od 4:2, iako je do 74. minute bilo 1:2 za goste.

Radio je i u nogometnoj školi Dinama u koju bi se sada trebao vratiti kao šef. Ćuk je u trenerskoj karijeri vodio Goricu, Sesvete i Lokomotivu, bio je glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza, tamo je smijenjen, a za njegovog zamjenika izabran je Petar Krpan.

Ćuk je prije imenovanja za glavnog instruktora godinu i pol dana bio pomoćnik Branka Ivankovića u iranskom Persepolisu. Također, dugi niz godina bio je instruktor Nogometnog središta Zagreb.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 11:46