Goran Šebelić/CROPIX
ELVIS SCORIA

'S Miškovićem uopće nisam razgovarao o novcu. Nije bitno, mogu raditi i besplatno!'

'Jedino je važno da u ovo malo vremena iz momčadi izvučem što je više moguće. O eventualnom budućem ugovoru razgovarat ćemo kad obavimo ovaj posao'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 03. svibanj 2012. 19:59

Elvis Scoria od jučer je novi šef Rijekinog stručnog stožera! Vjerojatno najpopularniji trener u povijesti kluba po treći se put vraća na Kantridu; 25. je Rijekin trener otkad je HNL-a i 55. otkad je kluba. Ovoga puta vratio se nakon manje od godinu dana.

- Presudno je bilo to što smo presidente i ja jednostavno "kliknuli". Razgovarao sam više puta i s njim i sa sportskim direktorom, a lomio sam se jer u ovoj situaciji Rijeka, neovisno o imenu trenera, ne ovisi o sebi. U takvim je okolnostima teško raditi. I još sa ovako malo vremena... No predsjednik Mišković je pokazao jednu iznimnu želju za riječkim zajedništvom, da svi koji možemo pomoći damo apsolutno sve što imamo u sebi u ovih 10 dana do kraja prvenstva. Eto, zato sam pristao i na tu soluciju koja na prvu nije djelovala nimalo primamljivo. Najkraće rečeno: Rijeka zove pa ću, ako treba, biti i trener za dva kola.

Dakle nema ni dogovora, ni ugovora o daljnjoj suradnji?

- Nema. Nije bitno. Jedino je važno da u ovo malo vremena iz momčadi izvučem što je više moguće. O eventualnom budućem ugovoru razgovarat ćemo kad obavimo ovaj posao do 12. svibnja.

Al' vjerojatno je usmeno dogovorena lijepa plaćica za ovih deset dana, a?

- Ma ne. Uopće se nije razgovaralo o novcu. Nije bitno. Ova dva kola mogu raditi i besplatno, nije problem!

Treći mandat u istom klubu trenera kojem je tek 40 godina.

- Zaj.....š me, a?! Ne znam baš mogu li se dva kola nazvati "mandatom"! Uostalom, jasno mi je da je danas glavna priča promjena trenera, ali za mene to završava čim se sastanem s igračima. Medijski fokus treba biti na momčadi, a ne na promjenama i trenerima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:50