REUTERS/Antonio Bronic
NEMA IH NI MEĐU REZERVAMA

SAD JE JASNO TKO SU PRVE ŽRTVE NOVOG PORETKA NENADA BJELICE Dinamov dvojac za najveće utakmice najskuplje je platio HNL lekciju

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. rujan 2019. 14:19

Pogled na Dinamov zapisnik u večerašnjem okršaju protiv Lokomotive otkrio je odmah mnogo toga. Nenad Bjelica izveo je na travnjak u Kranjčevićevoj gotovo najbolju momčad, u prvih 11 bilo je čak 10 startera iz utakmice s Atalantom. Nedostajao je jedino lakše ozlijeđeni Emir Dilaver, a "novak" je bio Damian Kadzior. Čak je i Dilaver bio na klupi iako je Bjelica kazao da ga neće koristiti. A to je otvorilo neka druga pitanja.

Prvo, u zapisniku je Dinamu nedostajao jedan igrač, ukupno ih je bilo 22, a kad uzmemo da trojice do jučer zdravih i neozlijeđenih nije bilo na listi, probudile su se nove dvojbe.

Dakle, što je s Izetom Hajrovićem, Amerom Gojakom i Lovrom Majerom? Saznali smo ubrzo da je Majer "stradao" na zadnjem treningu, ozlijedio je koljeno i nije bio dostupan za ovu utakmicu.

Nije, navodno, ništa ozbiljnije, ne bi Lovro trebao dulje izostati. Ali zanimljiva su priča Hajrović i Gojak. Naime, dok je Majer poslije debakla u Varaždinu i trenerove javne prozivke bio u Karlovcu i sudjelovao u kup-dvoboju, kao i još neki iz te loše predstave, Hajrović i Gojak nisu bili ni tamo.

Ni među pričuvama, kao i u petak u Kranjčevićevoj. Očito je, njih dvojica su prve žrtve Bjeličina novog poretka, oni su svoju lekciju nakon Varaždina zasad najskuplje platili. Hajrović je već dulje daleko od lanjske forme, kod Bjelice je imao mnogo kredita, ali ih je, čini se, ispucao.

A Gojak, koji je svojim golom donio Ligu prvaka, koji je odlično igrao i u dresu reprezentacije BiH očito spada u onu drugu grupu igrača o kojima je Dinamov trener pričao nakon Varaždina, među one kojima je "ispod časti igrati HNL". Gojak je bio nečim nezadovoljan, pozicijom na terenu ili statusom u momčadi?

Bjelica je rekao da ovaj put neće imati milosti i gledati stare zasluge, nego će se svi morati za poziciju u momčadi izboriti na travnjaku, teško je vjerovati da izostavljanje Gojaka i Hajrovića nema veze s time, da je puka slučajnost. A sad je na obojici da naprave sve da se što prije vrate s "hlađenja".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:57