Split, 300910.Stadion Poljud.Nogometna utakmica drugog kola Europske lige, Hajduk - Anderlecht.Na fotografiji: Senijad Ibricic.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX
MOMCI PROBUDITE SE

Samo 'ljetni' Rukavina, Ibričić i Sammir, uz dodatak Anasa, donose proljeće u Europi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2010. 12:04

Gdje je država bez klasnih političara, vojska lišena vrsnih generala ili nogometna momčad sa zvijezdama koje ne sjaje? U rupi! U četvrtak smo držali palce Hajduku i Dinamu, posebno su Modri mnogo očekivali od trećeg kola, ali nema velikih pobjeda bez pravih asova. Među Bijelima Senijad Ibričić i Anas Sharbini, u Halilhodžićevoj svlačionici Sammir i Ante Rukavina, predodređeni su, dovedeni ili predstavljeni kao frontmeni momčadi. Oni moraju voditi kolege do trijumfa, samo kad je njihova igra na visini, Hajduk i Dinamo imaju međunarodnu težinu.

I brojke nešto govore; u Maksimiru su za Sammira platili 2 milijuna dolara, Rukavina uzima godišnje i više od 700.000 eura, Anas Sharbini najveći je transfer Joška Svaguše - 2 milijuna eura, a Senijad Ibričić košta ih 400.000 eura za sezonu.

Jadikuju modri fanovi, te “zbilja nemamo sreće”, te “kiksamo amaterski”, za neke je remi poput poraza koji se neće moći nadoknaditi, ali sve te vruće dijagnoze nemaju praktično nikakvu težinu za drugu polovicu nadmetanja u skupini u usporedbi s činjenicom da je Sammir izgubio korak a Rukavina ne pokazuje moć. Hajdukov pogled na ljestvicu, pogotovo raspored do kraja, čak sugeriraju otvoreniji put do “zime u Europi”, no za to će trebati preživjeti studeni. Senijad Ibričić, alfa i omega splitskih nada, poput lišća, što je jesen kasnija, sve učestalije pada. Anas Sharbini se, osim gola u derbiju HNL-a, nije pošteno ni razigrao.

S ljetnim Ibričićem, onim koji je izludio Dinamo Bukurešt i s dva gola Unirei, na čijem je računu ukupno sedam pogodaka, ili sa Sammirom kakvog su mnogi ustrajno gurali u reprezentaciju, a tek s Rukavinom kontra Györa i Villarreala, i Dinamo i Hajduk imali bi ozbiljne šanse za prolaz skupine. U protivnom neće uspjeti, gotovo je sigurno.

Ni Baka Slišković nije bio što bi Ibričić postao odvede li Majstora s mora u europsku veljaču, pa da 100. rođendan proslavi kao aktivni sudionik Europske lige. A kako bi Slaven Bilić mogao preskočiti Sammira bude li baš on zamašnjak Dinamovog gaženja preko Rubikona, gdje se utapa već 40 godina. Momci, kamere su uperene u vas. Da, to stvara pritisak, ali nitko nije postao veliki igrač ako se nije znao nositi s imperativima.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 04:34