Split, 070410.Stadion Poljud.Uzvratna polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Hajduka i Dinama.Na fotografiji: u lozi je bio i predsjednik Hajduka Josko Svagusa.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX
JOŠKO SVAGUŠA:

'Samo sam sa Šuškom pregovarao, a sa Kerumom se nikad neću posvađati!'

Vučević je Hajdukovo dijete, studiozan trener koji odlično poznaje situaciju u klubu i ozbiljno računamo na njega u stvaranju dugoročnog projekta - rekao je Svaguša
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. studeni 2010. 22:37

Najavljeno se i službeno dogodilo, Goran Vučević imenovan je trenerom Bijelih do kraja jeseni. - Dogovorili smo se da Goran Vučević bude trener Hajduka do isteka jesenske polusezone. Vučević je najbolje rješenje za Hajduk - potvrdio je predsjednik Uprave Joško Svaguša.

- Za mjesec dana ćemo sjesti i ponovno razgovarati o suradnji na dulje razdoblje. Vučević je Hajdukovo dijete, studiozan trener koji odlično poznaje situaciju u klubu i ozbiljno računamo na njega u stvaranju dugoročnog projekta. Do kraja jeseni Vučević vodi prvu momčad, a omladinski pogon nastavlja raditi po njegovu programu. Ukoliko Vučević ostane trener prve momčadi i za proljeće, onda će zajedno s Upravom i Nadzornim odborom imenovati čovjeka koji će obnašati tu dužnost. Ali, u svakom slučaju, omladinska škola i dalje će raditi po programu koji je Vučević ustanovio - objasnio je Svaguša i dodao:

- Time smo zatvorili sve medijske špekulacije o tome kako se traži novi trener i kako u Hajduku ima turbulencija. Ne, nema nikakvih turbulencija. Mi imamo trenera, imamo nasljednika Stanka Poklepovića.

Završena je tako priča o izboru trenera, barem za sljedećih mjesec dana, iako su veliki izgledi da upravo Vučević bude čovjek koji će Bijele zaista voditi do kraja sezone.

- Osim razgovora s Ivom Šuškom, nismo imali nijedan drugi kontakt s nekim od trenera. Sve ostalo su nagađanja, jer plasiralo se dosta neistina u medijima, ali klub ne može svakodnevno reagirati. Činjenica je da se puno trenera nudilo Hajduku, jer za svakog stručnjaka je veliki izazov uloga prvog trenera našeg kluba - rekao je predsjednik Bijelih.

S Kerumom nisam u svađi!

Nije zanemareno ni pitanje odnosa na relaciji Kerum – Svaguša. Gradonačelnik Kerum je izabrao Vučevića kao privremeno rješenje s kojim se Svaguša nije složio. Objasnio je predsjednik kluba da je temeljni razlog tada bio status privremenog trenera, jer Hajduku treba ozbiljno rješenje na dulje staze.

- S Kerumom sam prijatelj 15 godina i možda bi netko želio da mi nismo u dobrim odnosima, ali mi se nikada nećemo posvaditi.

Kako vidite mogućnost prodaje 30% dionica Hajduka iz portfelja većinskog vlasnika Grada Splita?

- To je pitanje o kojem će raspravljati Gradsko vijeće kao predstavnik većinskog vlasnika. Moj zadatak je voditi Hajduk, a Grad Split će odlučiti što je najbolje za budućnost kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 13:46