Drago Sopta/CROPIX
'OSTAJEM U EINTRACHTU'

Schildenfeld: 'Laž je da me klub želi prodati! Euro? Volio bih igrati, ali sve ovisi o Biliću'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2012. 20:55

Eintracht iz Frankfurta opet je prvoligaš! S njim i hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld. Momci iz Frankfurta u gostima su pobijedili Alemanniju iz Aachena te tako dva kola prije kraja osigurali svoj veliki povratak u prvu Bundesligu.

- Bilo je veselo nakon utakmice, slavili smo na stadionu, onda u svlačionici i u autobusu, u Frankfurt smo se vratili oko 3.30. Jučer navečer organizirali smo pravu zabavu, vrijedilo je proslaviti - ispričao nam je Schildenfeld.

U Kickeru je prije nekog vremena izašla nekakva informacija po kojoj u Eintrachtu baš nisu zadovoljni s prezentacijama hrvatskog reprezentativca i da bi ga voljeli prodati. O čemu se radi?

- Kao prvo, to uopće nije istina! Odigrao sam praktički sve utakmice za Eintracht, preciznije, nisam odigrao samo jednu. Drugo, nitko u klubu mi niti jednog trenutka nije rekao da nije zadovoljan sa mnom. Dapače, mislim da su svi zadovoljni. Treće, ostajem u Eintrachtu, imam ugovor na još dvije godine. Naravno, ako stigne kakva ponuda, onda se o njoj može razgovarati, ali zasad je nema.

- Bilo je problema kad sam došao, jer sam se morao prilagoditi na taj ludi ritam kakvim se igra u 2. Bundesligi.

Govori nam je kako su svi igrači iznimno spremni, brzi, borbeni, žestoki...

- Nema tu velikih driblera, nema igrača tipa Cristiana Ronalda, ali ide se na svakoj utakmici dvjesto na sat! Pet igrača završava skoro svaku akciju u suprotnom šesnaestercu, pa onda svi trče nazad, pa onda svi opet naprijed. Ludi ritam, nevjerojatan. Ali je zato atraktivno, ljudi dolaze na stadion i uživaju u nogometu.

Nadate li se da ćete dobiti priliku na Euru u Poljskoj i Ukrajini?

- Volio bih igrati, ali sve je naravno na izborniku. Za mene je najvažnije u ovom trenutku da sam zdrav i potpuno spreman za Euro - zaključio je Šifo.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:29