Srđan Vrančić/CROPIX
NEMA BUNKERA

Scoria želi napasti Dinamo: 'Poraz Modrih u Osijeku je dobra vijest za Rijeku!'

Dinamu tih 1:2 iz Osijeka, gledajući iz našeg rakursa, može donijeti i više tenzije, više pritiska u nedjelju. Mislim da za nas nije loše što su izgubili - kaže Scoria
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 12. veljača 2013. 13:04

Rijeka je ove zime od Osijeka kupila četvoricu igrača. Vargića i Jugovića uzela je odmah, Leškovića i Kvržića pustila pored Drave na posudbi do ljeta. Taj je Osijek prekjučer - pobijedio Dinama kojem Rijeka ove nedjelje mora u goste. Kantridi nije pametno da još kupuje u Osijeku. Jer ako im uzmu još kojeg igrača Mršić bi ove sezone mogao uhvatiti Rijeku, a slijedeće krenuti na naslov!

Kako je na Kvarneru primljen Dinamov poraz? "Jadni mi, sad će se vaditi i iskaliti na nama"? Ne! Sentiment je posve drukčiji. Elvis Scoria kod kojeg je sve očiglednija mobilizacija u pripremi prave, službene utakmice, rezultat iz Slavonije na znanje je primio sa zadovoljstvom:

- Dinamu tih 1:2 iz Osijeka, gledajući iz našeg rakursa, može donijeti i više tenzije, više pritiska u nedjelju. Mislim da za nas nije loše što su izgubili, ja sam s time - zadovoljan.

Karte se, naravno, ne otkrivaju. I treninzi su puni varijacija koji otežavaju čitanje riječke postave za Maksimir. Svim je trenerima najdraže kad im je momčad u ravnoteži, kad niti ide grlom u jagode, niti sjedi svom vrataru u krilu. A uvijek kad se ide Dinamu navijače zanima hoće li Rijeka u bunker ili otvoriti gard, možde ne napasti, ali krenuti u nadmetanje s najjačim mogućim HNL-protivnikom. Taj su odgovor ipak dale pripremne utakmice u kojima je Rijeka, neovisno o konkretnom formacijskom rasporedu, redovito igrala s dvojicom klasičnih napadača i jednim ofenzivnim veznim ili polušpicom. Takav pristup implicira sve osim posvećenosti defenzivi i bunker sigurno neće biti ideja s kojom će Bijeli istrčati u Zagrebu no... S druge strane im neće stati lokalni amateri nego najbolja momčad države pa će štošta, logično, ovisiti i o Dinamovoj snazi tj. nedjeljnoj inspiraciji.

Sve je moguće kad su takve utakmice u pitanju, ali da ova Rijeka, barem na papiru, ima igrače s kojima može pokušati prvacima napraviti štetu usred Maksimira... Ima, sigurno!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:45