RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
IMAO STRAŠNU SEZONU

Senzacija na pomolu! Gorica bi uskoro mogla dovesti bivšeg dinamovca i nekad veliku nadu HR nogometa

Negdašnji talent nakon sjajne sezone u Drugoj HNL, pred dolaskom u Turopolje
Piše: Toni RoićObjavljeno: 04. lipanj 2021. 08:05

Ono što u Velikoj Gorici strogo kriju, otkrio je ipak predsjednik drugoligaša Kustošije Vlado Babić. Gorica je pred angažmanom 24-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Frana Brodića, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, kada je u dresu Kustošije postigao 14 pogodaka i imao četiri asistencije.

Bio je to doista igrač koji je odskakao od ostalih i donosio prevagu, uz Marka Dabru iz BSK-a, bez dvojbe najbolji u drugoligaškoj konkurenciji, koja je preskroman domet za igrača takvog kalibra.

Dovoljno se sjetiti njegovih mlađih dana, početaka u NK Zagrebu kada je davao po tridesetak golova u sezoni, pa probi u Arsenalu, Tottenhamu ili milanskom Interu, potpisa za Dinamo, pa kasnije i belgijski Club Brugge.

Prošao je sve

Prošao je i uzraste mlade reprezentacije Hrvatske, prognozirana mu je blistava karijera, ali Brodićeva priča slična je onima godinu dana starijih Alena Halilovića i Roberta Murića, koji nisu iskazali potencijal kojeg imaju, premda još nije kasno da to naprave.
Za Brodića je iznimno važno što se uspio vratiti u nogometni život kroz Kustošiju, koja ga je prošle godine dovela iz talijanskog drugoligaša Reggiane, a sada bi se trebao konačno dokazati i u Prvoj HNL. Gorica ga je zapamtila u studenom 2020. godine kada se igrala prijateljska utakmica u kojoj je vodila 2:0 protiv Kustošije, da bi onda u drugom poluvremenu Brodić izveo svoj “show” i dominirao terenom i kao organizator igre svoje momčadi i kao strijelac.

image
RONALD GORSIC /CROPIX Cropix

Trener u nevjerici

Uz njegova dva gola i jedan Šlogara, drugoligaš je kao gost pobijedio 3:2, a tadašnji trener Gorice Valdas Dambrauskas, koji je kasnije preuzeo momčad bugarskog Ludogoreca, kazao je tom prigodom “da ne vjeruje kako takav igrač igra samo u drugoj ligi”.
Očito su Velikogoričani već tada “zapikirali” koga treba dovesti ovoga ljeta, a zna se i da imaju odlično iskustvo s Kustošijom u liku Kristijana Lovrića. I on je imao jednu dominantnu drugoligašku sezonu u klubu sa zapada Zagreba, prije nego je ljeta 2018. došao u tada prvoligaškog debitanta. Lovrić je kroz tri sezone izrastao u najboljeg igrača i strijelca Gorice, te hrvatskog reprezentativca, a kada bi se povijest ponovila s Franom Brodićem, bio bi to još jedan posao iz snova...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:27