Marino Kukoč u skoku

 IVO RAVLIC/CROPIX Cropix
BORIT ĆE SE ZA NASLOV

Senzacionalan transfer za hrvatske prilike: 17-godišnjak iz treće lige prešao u drugu momčad HNL-a!

‘Njegov prelazak u prvoligaški klub dokaz je da se u našoj Omladinskoj školi i klubu radi jako dobro‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. siječanj 2022. 15:48

Vezni igrač Marino Kukoč (17), neizostavni član momčadi Splita ove jeseni, više nije u Parku mladeži. Mladi nadareni igrač preselio se iz Splita u Rijeku, u redove tamošnjeg prvoligaša što je senzacionalan transfer budući da je iz trećeligaša otišao u elitni razred hrvatskoga nogometa.

Priznanje je to Splitu i Omladinskoj školi što je odgojila tako dobrog i nadarenog nogometaša kojega ljubitelji Crvenih više neće moći gledati na Parku mladeži, ali takav je nogomet i želja igrača da napreduje u viši rang, pogotovo što se radi o talentu koji će jednoga dana doći do još veće razine. O kolikom se talentu radi, dovoljno govori podatak da je ove sezone u prvu momčad Ivana Radeljića došao direktno iz kadetskog uzrasta. Ove sezone Kukoč je za prvu momčad u trećeligaškoj konkurenciji odigrao 13 utakmica postigavši jedan gol, a nastupio je jednom i u Kupu.

- Čestitamo Marinu na transferu u momčad kao što je Rijeka i zahvaljujemo mu na svemu što je napravio za naš klub, iako je još uvijek tako mlad. Njegov prelazak u prvoligaški klub dokaz je da se u našoj Omladinskoj školi i klubu radi jako dobro, te da postoji interes još nekih klubova za naše druge igrače. Marino će nam nedostajati jer je bio standardan član naše momčadi, ali nadamo se da ćemo ga uspješno nadomjestiti i uspjeti ispuniti naš cilj plasmana u viši rang. Premda smo u Trećoj ligi proizvodimo igrače koji mogu igrati puno viši rang, a naša Omladinska škola radi odličan posao, te se nadamo dolasku još igrača o kojima ćemo brinuti i nastojati ih naučiti da jednoga dana budu dio prve momčadi - poručio je predsjednik Splita Slaven Žužul.

O transferu Kukoča u Rijeku govorio je i trener prve momčadi Ivan Radeljić:

- Marino će nam nedostajati, ali naša Omladinska škola i prva momčad proizvest će dva nova Kukoča u budućnosti. Za Marina je sjajno što ide u Prvu ligu i što će svoj talent moći pokazati kada se okuša u višem rangu. Hvala mu za sve, bilo je sjajno raditi s njim. Ali isto tako se mi nadamo da će Omladinska škola proizvoditi još igrača, a i trenutno u kadru prve momčadi imamo nekolicinu mladih momaka koji bi po kvaliteti mogli igrati Prvu ligu. Nama je cilj viši rang, ali i da u skoroj budućnosti naši kadeti i juniori igraju Prvu HNL - kazao je Radeljić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 09:02