ATRAKTIVNA SKUPINA

Sevilla izgleda nedodirljivo, ali s Feyenoordom i Standardom se može igrati

Piše: ArhivaObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 17:06

Kvarner će ponovno tresti jesenska nogometna groznica. Slično kao i prošle godine, Rijeka će ugostiti tri europska velikana, tri kluba s bogatom prošlošću, tri kluba koja su puno bogatija i skuplja od Rijeke... Prolazna grupa? Kako je Kek krenuo ove sezone, ništa nije nemoguće...

Naravno, Riječani će se najviše razveseliti dolasku branitelja naslova Seville. Iako su ih ove sezone napustili Ivan Raktić i Alberto Moreno, momčad kojom raspolaže Unai Emery je, za naše prilike - strašna! Bacca, Deulofeu, Reyes, Banega, Trochowski, Pareja, Gameiro, Beto... Sve velika imena, a ukupna vrijednost momčadi je 126 milijuna eura! Za usporedbu, Rijeka vrijedi 23 milijuna eura...

Nizozemski Feyenoord je klub bogate prošlosti, koji se u jednom trenutku duboko srozao, a sada se pokušava vratiti na stare staze slave. Bili su u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali su tamo naletjeli na Bilićev Bešiktaš i ispali su ukupnih 5-2. U playoffu Europske lige spasili su se nakon neviđene drame protiv ukrajinske Zorje. Prva utakmica u Kijevu završila je 1-1, a Nizozemci su u uzvratu u Rotterdamu vodili s laganih 3-0. Činilo se da je sve gotovo, ali Zorja je zabila tri gola i samo je nekoliko minuta bila udaljena od skupina EL-a. Onda je Elvis Manu u zadnjim sekundama pogodio za neviđenu ludnicu na stadionu.

Po transfermarktu Feyenoord vrijedi 50 milijuna eura, a od poznatijih imena tu su Mathijsen (dugo godina u HSV-u), Australac Wilkshire, engleski Turčin Kazim Kazim, a najskuplji čovjek je Jordy Clasie 8 milijuna eura.

Treća momčad po vrijednosti u grupi je Standard iz Liegea. Momčad prepuna Afrikanaca na transfermarktu vrijedi 47,4 milijuna eura. Najskuplji čovjek tamo je Paul-José Mpoku (5 milijuna eura). Belgijci su se okušali u kvalifikacijama za Ligu prvaka, gdje su izbacili Panathinaikos (ukupno 2-1), ali su ispali od Zenita (0-4). Riječani su se već jednom susreli sa Standardnom, prije 28 godina dalje su prošli Belgijci.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 09:11