NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
NOVOSTI SA ŠUBIĆEVCA

Šibenčani u ruke dobivaju novi teren, stigao je Indijac, a priželjkuje se dogovor s Dinamom

Marijan Kustić i Tomislav Svetina stižu na primopredaju na Šubićevac
Piše: JL.Objavljeno: 13. kolovoz 2021. 11:03

Da nadopuna igračkog kadra nije tek hir svjedoči i aktualno stanje na Šubićevcu. U utakmici s Hajdukom teško se ozlijedio mladi Edin Julardžija, koji će zbog rupture prednjih križnih ligamenata propustiti veliki dio sezone. Još na samom početku priprema obnovu je ozlijedio Ivan Močinić, koji zaista nema sreće, a u srijedu je s bolnom grimasom na licu trening napustio Juan Mesa. Kolumbijski veznjak propustio je zadnji dio sezone zbog ozljede drugog koljena i tako je trener Rosas u kratko vrijeme ostao bez trojice bitnih igrača. Kada tome pridodamo i one koji se očito nisu nametnuli stručnom stožeru (Mena, Mina, Dasilva, Bailone), već dolazimo do brojke od sedam igrača iz kadra koji je krenuo u sezonu.

Ulog 6,5 milijuna kuna

Tu negdje je i Alex Cvetković, koji navodno ima nešto, ali koji očito (još)nije uvjerio španjolskog trenera da ga može koristiti. Potom dolazimo do skupine najmlađih poput Grdića, Bedoye, Lopeza, za koje je objektivno teško očekivati neku značajniju minutažu ove sezone. Neki će vjerojatno na posudbu u drugu ili treću ligu, neki su na izlaznim vratima (Bailone), a Deni Jurić se nakon samo četiri kola vratio u Maksimir. Istina, u međuvremenu su stigli neki novi igrači poput braće Jakoliš, Attysa, a došao je i Indijac Jhingan.

Odlaskom Jurića pojavio se problem u vršku napada i na Šubićevcu su odmah krenuli u potragu za novim rješenjem u vršku napada. Ima Rosas nekoliko ofenzivaca od kojih je najbliži devetki Ivan Delić, dok su Sahiti, oba Jakoliša i Marin krila. Možda se dogodi novi deal s Dinamom, koji u svlačionici ima neke napadače koji trenutno Krznaru nisu u prvom planu, a Šibenik bi ih rado prigrlio (Kulenović ili Andrić).

Kratku probu na Šubićevcu zaključio je Ismar Hajrlahović, koji se nije “našao” sa Šibenčanima.

Inače, u subotu u 10 sati predstavnici HNS-a i tvrtke Maxmar, koji je izvođač radova, obavit će primopredaju terena na Šubićevcu. HNK Šibenik će i službeno dobiti na korištenje novi, moderan hibridni travnjak vrijedan 6,5 milijuna kuna, od čega je Kuća nogometa sudjelovala a 4,5, a HNK Šibenik s 2 milijuna kuna. Radovi su trajali dva mjeseca, uz prekoračenje rokova, zbog čega je Šibenik prva četiri kola igrao u gostima. Na svečanoj primopredaji HNS će predstavljati predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina, te predstavnik Maxmara.

Novom izgledu Šubićevca dodatni “ukras” dati će i novi digitalni semafor s veličinom displaya od 16 kvadrata. U klubu su posegnuli za iznajmljenim semaforom, a razmišlja se i o nabavci vlastitog. Uz novi prekrasni travnjak sada će i ovaj semafor pridonijeti neusporedivo ljepšem ugođaju za aktere i gledatelje na Šibenikovom objektu. Bilo je i vrijeme, rekli bismo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 19:02