Cole Dasilva
 Screenshot: Youtube
PETO NOVO IME NA ŠUBIĆEVCU

Šibenik dovodi pojačanje iz Premiershipa! Poslije igrača Reala i Atalante stiže i bivši junior Chelseaja

Klub sa Šubićevca dogovorio prijelaz nogometaša iz engleskog Premiershipa
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 27. lipanj 2021. 23:23

Uoči polaska momčadi na desetodnevne pripreme u Sloveniju, u redove šibenske momčadi sletjelo je jedno internacionalno pojačanje. Za sada se tako može reći, barem ako je suditi o klubu iz kojeg dolazi. Naime, šibenski prvoligaš sve je dogovorio s Coleom Dasilvom (22), lijevim bočnim Leicestera!

Ovaj Velšanin je proteklu sezonu nastupao u Premier ligi 2 za U-23 momčad Lisica, skupivši 9 nastupa uz 1 gol. Dasilva je u mlađim kategorijama bio član Lutona, iz kojega je kao 12-godišnji veliki talent zajedno s još dvoje braće, od kojih je jedan blizanac Rio, a drugi stariji Jay, uz dosta medijske pompe preselio u akademiju Chelseaja.

Tamo je bio u generaciji Mounta, Ricea, a igrao je i za mlađe selekcije Engleske. Budući da ima i velških korijena, odlučio se nastupati za Wales, gdje je igrao za U-17, U-19 i U-21 selekciju. Nakon Chelseaja kratko je bio član Brentforda, a potom ga je otkupio Leicester City. Cole Dasilva igra primarno na poziciji desnog bočnog, krasi ga brzina i jaka mentalna snaga, kako ga opisuju engleski mediji. U Šibenik dolazi kao slobodan igrač.

Tako poslije igrača madridskog Reala i Atalante na Šubićevac stiže i bivši junior Chelseaja i igrač premierligaša Leicestera, dok je trener negdašnja velika nada Barcelone. Zvuči sve lijepo i krasno, ali realnost je malo drugačija. No, u svakom slučaju promjenom vlasnika Šibenik poprima sve više internacionalne obrise kao neizbježnu posljedicu globalizacije. Da barem poprimi i takve standarde u svakom pogledu, organizacijske, financijske, infrastrukturne, ambicije… ne bi bilo loše.

Dolaskom Colea Dasilve, Šibenik je za sada zaključio posao s petoricom novih igrača, prije je sve dogovorio sa Stefanom Perićem iz Wolfsbergera, Adamom Benićem iz Osijeka 2, Antoniom Marinom iz Dinama te Stipom Bačelić-Grgićem. Od igrača na probi vjerojatno će ostati dva Kolumbijca, a traži se još centralni napadač i krilo budući da Deni Jurić po svemu odlazi sa Šubićevca.

Pripremama su priključena i četvorica juniora. U ovom trenutku početnih Šibenikovih 11 bi otprilike izgledalo ovako u rasporedu 4-3-3: Rogić - Benić (Dasilva), Batarelo (Perić), Bilić, Kvesić - Ćurić (Močinić), Bačelić-Grgić (Niko Rak), Mesa - Suad Sahiti, Jurić (Bailone), Marin (Mina).

Radovi na glavnom terenu

Zbog radova na glavnom travnjaku koji teku po planu momčad je miksala treninge na pomoćnom terenu s umjetnom travi i u Crnici. Odigran je i jedan prijateljski ogled sa trećeligašem Zagorom (3:3), a u subotu je šibenski prvoligaš igrao novi susret. Protivnik je bio Zrinjski iz Mostara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 03:13