NIKSA STIPANICEV/CROPIX
REMI NA ŠUBIĆEVCU

Šibenik ne zna doma igrati po jakoj buri! Lokomotiva bila bliže pobjedi, Petrak zapucao šansu utakmice

Nogometaši Šibenika i Lokomotive u susretu su 23. kola Prve HNL na stadionu Šubićevac igrali 0-0
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 27. veljača 2021. 16:56

ŠIBENIK – LOKOMOTIVA 0:0

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Pajić i Jakšić. Četvrti sudac: Titlić. VAR: Strukan. AVAR: Kezele. Delegat: Pezo.

ŠIBENIK: Labrović - Mesa, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Bulat, Čurić, Mina - Ampem, Jurić (od 81. Bailone), Sahiti (od 73. Rak). Trener: Krunoslav Rendulić.

LOKOMOTIVA: Santini - Cipetić, Lešković, Papadopoulus, Marković - Đira, Petrak (od 74. Šimić) - Chajia (od 74. Marin), Marić, Pivarić - Hadžić (od 59. Aliyu). Trener: Jerko Leko.

Žuti kartoni: Lešković (54 - udaranje laktom), Ampem (68 - preoštar start), Jurić (89 - nesportsko ponašanje). Igrač utakmice: Josip Pivarić.

------------------------------------------------------------------------------------

Lokomotiva je uspjela osvojiti prvi bod u trećem ovosezonskom ogledu protiv pomalo iscijeđenih Šibenčana. Mogli su i do preostala dva jer su njihove prilike bile konkretnije i brojnije. Razmišljali su o sva tri kao i domaćin, ali i jedni i drugi ipak nakon remija neće biti pretjerano nezadovoljni. Utakmica je to koja će se brzo zaboraviti.

Šibenikove domaće utakmice ove sezone, a poglavito one popraćene snažnim vjetrovima, umjesto prednosti postale su više opterećenje. A bilo ih je do ove četiri (Gorica, Osijek, Varaždin, Istra). Tako je bilo i prvo poluvrijeme protiv Lokomotive. Umjesto da im snažna bura bude veliki saveznik (svi koji su jednom bili ili igrali po buri znaju o čemu se radi), Narančastima je ponovno bio uteg. Uputili su tek dva udarca prema Santiniju. S druge strane Lokomotiva je imala više udaraca…

Već u 40. sekundi Petrak je zamahnuo volejom, ali je loše zahvatio loptu. U 6. minuti je Prince Ampem primirio loptu, tukao snažno i prizemno, ali ravno u Santinija. Nakon toga punih četvrt sata dosade, bezbroj bačenih lopti u bunar (aut) s obje strane. Šibenikovi igrači umjesto kratkih pasova forsirali su duge, visoke lopte koje obrana Lokomotive nije ni trebala pratiti. Odradila je to ionako bura. Kada se Čurić konačno dosjetio puknuti sa 25-30 metara. proletjelo je povrh grede. Mogao je malo potom Bulat pucati sa 16 metara, ali se odlučio na dodavanje što su gosti osujetili. Umjesto nekih drugih situacija, mladi kapetan Šibenčana baš je tu mogao biti sebičniji.

image
Krševan Santini bio je siguran na golu gostiju
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Drugi dio prvoga dijela Lokomotiva, koja se dotad tražila, bivala je nekako organiziranija, brža, konkretnija. Posebice su aktivni bili po svojoj lijevoj, a šibenskoj desnoj strani. Osovina Pivarić Marić u dva je navrata dobro funkcionirala, ali udarci potonjeg za malo su bili neprecizni. I snažni Irfan Hadžić je dvaput prijetio, nije bilo precizno, ali niti posebno daleko od okvira Labrovićevog gola. S 0-0 na Šubićevcu kontra bure momčad s Kajzerice bila je zadovoljnija, ali i ne samo zbog toga. Izdržali su i buru i ne odveć agresivnog domaćina, a vjetar je bivao sve jači, toliko jak da je rušio reklamne panoe, a snimatelji jedva uspjeli zadržavati kamere i postolja na zapadu.

Leko je svojim igračima u poluvremenu očito naložio da odmah počnu čim više pucati prema golu domaćih, poslušali su ga očito Đira i Petrak već nakon 3 minute. No, najbolju šansu Lokomotiva je dobila nakon prvog kornera u nastavku, u 48.minuti Lešković je loptu skrenuo prema golu, a Mina očistio sa crte.

Ipak, Lokosi nakon toga nisu nastavili napadati žešće kako se to moglo očekivati. Štoviše, Šibenik se pokušavao nametnuti posjedom, ali bez opasnosti po gol. Tek u 70. minuti gosti su se opet pojavili pred golom Labrovića, aktivni Pivarić pronašao je Petraka, ali njegov udarac sa svega 5 metara nije išao u okvir gola.

U istoj minuti nakon brze akcije Šibenika Mina je stavio na kušnju Santinija, ali Zadranin je njegov udarac skrenuo u korner. Bilo je to sve opasno po njegov gol do kraja. Na drugoj strani Lokomotiva je zaprijetila dvaput, prvo Papadopolous glavom pokraj gola, dok je Pivarić u 2. minuti dodatka dobio priliku iz slobodnog udarca. No, njegov udarac iskosa sa 18-20 metara bura je odnijela prema Spomen parku Šubićevac…

Završilo je miroljubivim remijem nakon kojeg je Šibenik zadržao sedam bodova prednosti ispred Zagrepčana.

------------------------------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE

78' - Aliyu je pucao s ruba šesnaesterca, ali bio je to lagan posao za Labrovića

70' - Pivarić je ubacio loptu u kazneni prostor, a Petrak glavom šalje loptu preko grede

64' - Cipetić je dao na desnu stranu za Marića, ovaj je pokušao dati povratnu loptu na pet metara, ali siguran je Labrović

60' - Ampem je zapucao iz daljine, ali lopta odlazi daleko od gola

49' - Nakon ubačaja iz kuta lopta se odbila prema golu, a sa samr gol-crte glavom izbija Mina

47' - Zapucao je Đira u nastavku za Lokomotivu s više od 20 metara, ali lopta je otišla daleko od gola

Kraj 1. poluvremena - Čini se da svi razmišljaju o velikom ulogu koji nosi ova utakmica, pa se nadamo da će akteri biti raspoloženiji u nastavku. Bez prave konkretne prigode...

34' - Gotovo s iste pozicije prijeti i Marić! Njegov drugi pokušaj, ali najozbiljniji na utakmici. Gađao je donji lijevi kut, ali za malo je bio neprecizan.

32' - Dobra šansa za Lokomotivu! Irfan Hadžić opasno je pucao s ruba šesnaesterca, ali lopta odlazi iznad grede.

29' - Mina ubacuje jednu nezgodnu oštru loptu u šesnaesterac s lijeve strane, ali Santini otklanja potencijalnu opasnost.

26' - Chajia je napravio veći dio posla, ušetao se u šesnaesterac s lijeve strane i onda kirurški precizno naciljao glavu Marića, ali ovaj je totalno promašio okvir gola za nekih pet metara.

24' - Prvo Petrak pokušava s 30-ak metara, a onda i Đira s ruba šesnaesterca, ali u oba slučaja njihovi su pokušaji - blokirani.

19' - Ćurić pokušava s nekih 20 metara sa sredine, računao je na pomoć bure koja dosta puše, ali nije bila ovoga puta njegov saveznik. Lopta odlazi pored desne vratnice.

10' - Kakvo poigravanje gostujućeg vratara! Santini se malo zaigrao s loptom, ali je na kraju bio pribran i izbacio loptu u korner.

6' - Ampem je bio taj koji je prvi ozbiljnije zaprijetio, ali ništa od promjene rezultata na Šubićevcu.

1' - Počela je utakmica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 23:07