Šibenčani mogu odahnuti jer izgleda da je pred njima bolja budućnost

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PROČITAJTE PRIOPĆENJE

Šibeniku stigao ‘Djed Božićnjak‘: Isplaćene plaće, najavljen otkup Jakoliša, ali i novi transferi

Šibenski prvoligaš ipak ima svijetlu budućnost, a već se i najavljuju velike promjene
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 22. prosinac 2021. 16:32

Nakon što je završila jesenska dionica HNL-a u kojoj je šibenski prvoligaš u 20 kola osvojio 22 boda, i zauzeo 7. mjesto, nažalost glavna vijest je ta da su igračima i uposlenicima kluba na račune napokon sjele plaće za rujan i listopad sa pripadajućim bonusima i doprinosima, pa su im ovi blagdani ipak na neki način uljepšani. Rezultat je to uplate novih partnera vlasnika HNK Šibenik, a koji će po svemu sudeći uskoro preuzeti većinski paket dionica šibenskog kluba. Podsjetimo, riječ je o poslovnom čovjeku Marinu Juriću, Hrvatu s adresom u Miamiju, inače podrijetlom iz šibenskog kraja, konkretno Primoštena. Ne samo da su novi (za sada) partneri svojom uplatom premostili ovaj financijski jaz, pojavivši se u šibenskom slučaju kao pravi Djed Božićnjak ili Sveti Nikola već su se oglasili putem priopćenja na klupskim internetskim stranicama, što do sada baš i nije bio slučaj kada su u pitanju bili kolumbijski vlasnici kluba. Evo što stoji u klupskom priopćenju.

"1) Sukladno dogovoru s novim partnerima koji su protekli tjedan pristupili klubu, svim igračima, djelatnicima kluba i svoj radnoj zajednici isplaćena su dugovanja za mjesec rujan i listopad. U kratkom periodu se očekuje i isplata dugovanja za mjesec studeni.

2) Nakon što se napravi kompletna dubinska analiza, novi partneri će u javnost izaći sa svim konkretnim planovima i prijedlozima koje će pravovremeno komunicirati sa javnošću.

3) Cilj i namjera novih partnera je prvenstveno je stabilnost kluba i normalno funkcioniranje, financijska samodrživost te rast i razvoj u svim segmentima djelovanja.

4) Situacija oko igrača Marina Jakoliša – Marin Jakoliš je dijete kluba, koji je prošao sve uzraste u Školi nogometa te je trenutno igrač HNK Šibenika na posudbi iz HNK Hajduk Split. S obzirom na odličnu formu i igre koje pruža u narančastom dresu te koliko klubu i navijačima on znači, Marin je od velikog interesa za klub te će HNK Šibenik napraviti sve u narednom periodu da otkupi njegov ugovor od HNK Hajduk te da i službeno postane igrač Šibenika.

Zastupnik i odvjetnik novih partnera gosp. Stipe Grubišić ovim pismenim putem traži od Grada Šibenika, navijača i simpatizera te svih onih koji su dio kluba podršku i razumijevanje za naredni period koji nam slijedi, a u kojem će partneri odraditi svoje dodatne analize te predstaviti svoju viziju Kluba", stoji u priopćenju kluba.

Za dodatni komentar zamolili smo g. Grubišića, šibenskog odvjetnika sa zagrebačkom adresom, inače pravnog zastupnika g.Jurića.

"Željeli smo se i na ovaj način obratiti javnosti, jer smo na neki način prvi dan i fizički ušli u klub. Tim priopćenjem u najkraćim crtama smo htjeli ukazati na neke glavne smjernice koje želimo ostvariti sa HNK Šibenikom. Danas su isplaćene zaostale plaće, i odmah krećemo s temeljitim snimanjem papira i dokumenata u klubu, obzirom da smo dosada imali samo preliminarne izvještaje", kazao nam je pravni zastupnik američkog biznismena, i njegovog društva koji pregovara oko ulaska u klub. Javnost zanima i je li se nakon ovog financijske injekcije očekuje i prodaja kluba od strane kolumbijskih partnera američkim investitorima.

"Što se ulaska u vlasničku strukturu kluba tiče to je zasad još u sferi povjerljivih stvari u našim razgovorima i pregovorima, ali se nadamo da će ova akvizicija u skoro vrijeme najvjerojatnije kroz mjesec siječanj iduće godine biti odrađena do kraja", kazao nam je g. Grubišić, najavivši dolazak Marina Jurića uskoro u Šibenik.

Kako stoje stvari kolumbijski vlasnici HNK Šibenika broje posljednje dane, a po nekim izvorima moglo bi doći i do promjene na čelu struke, odnosno ljudi koji će krojiti sportsku politiku Šibenika. Odnosno to prevedeno znači da je Španjolac Mario Rosas pobjedom u V. Gorici vjerojatno odradio i posljednju utakmicu kao trener Narančastih. Spominju se već i neka imena kao potencijalnih Rosasovih nasljednika, ali i igrača, ulaznih i posebice izlaznih transfera…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:55