Andrija Bašić s djevojkom

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
TURNIR IZ SNOVA

Šibensko šilo najveće je otkriće vaterpolskog ljeta, nametnuo se u 27. godini: ‘Mi smo kao Povratak otpisanih‘

‘Osim nas, mislim da je rijetko tko vjerovao da možemo do zlata, ali evo mi smo se spremali‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. rujan 2022. 12:05

Nije baš Andrija Bašić nepoznanica u domaćem vaterpolskom svijetu, ali da se tek ove godine, i u svojoj 27. uspio nametnuti za Barakude, to je istina. Na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu i Budimpešti bio je najveće iznenađenje.

Sada u Splitu nije iznenađenje, nije otkriće, ali jest potvrđena kvaliteta. Starter u momčadi i jedan od Barakuda, uz Jerka Marinića Kragića, koje je izbornik nesklon naglašavanju pojedinaca ipak istaknuo kao neke od presudnih karika. Ljeto iz snova Andrije Bašića.

- Tako ispada, a zaključili smo ga u top izdanju. Ova tu momčad, mi smo kao Povratak otpisanih. Osim nas, mislim da je rijetko tko vjerovao da možemo do zlata, ali evo mi smo se spremali. Radili smo naporno cijelo ljeto i mislim da smo stvarno zaslužili ovo zlato. Ja sam samo proizvod ove fantastične ekipe, suigrača i stručnog stožera.

U Splitu je, tijekom EP, Andrija proslavio 27. rođendan i sada tek ulazi u ono što se nerijetko naziva najzrelije seniorsko igračko doba. Ne jedan, već i dva olimpijska ciklusa bi po svemu trebala biti njegova.

- Nadam se samo da ću nastaviti s dobrom igrom. Mislim da sam odabrao i dobar klub (Waspo 99 Hannover) koji igra Ligu prvaka, tako da će sve to biti na višoj razini sljedeće sezone. Želim samo da nastavimo s ovim medaljama i to je to - kratko će, jasno i razgovijetno Andrija Bašić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 15:51