Drago Sopta / Cropix
PREDSJEDNIK SINDIKATA

Šimić: HNL je neregularan, jasno je kao dan da nisu svi imali iste uvjete

Nogometaši znaju da klubovi idu prema stečaju i da se nakon toga neće moći naplatiti. Što je licemjerno i nekorektno - kaže Šimić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. studeni 2011. 19:54

Zašto je klupski nogomet došao u tako goleme probleme?

- Zato što nismo imali jasan sustav i strategiju što želimo napraviti. Za to je odgovoran HNS.

Je li 1. HNL regularna?

- Nije, ona je neregularna. Ako jedan klub kao što je Karlovac ne odigra utakmica te Rijeka zbog toga dobije 3:0 bez borbe, a drugi nastupi s juniorima, onda su ostali sudionici natjecanja, koji su igrali protiv njih bili u drukčijoj poziciji, nisu svi imali jednake uvjete.

Očekujete od Kuće nogometa neki konkretan potez?

- Trebali bi sjesti za stol s nama te s Udrugom da vidimo kako prebroditi ovu situaciju do lipnja. Svjesni smo da HNS ne može jamčiti cjelokupan ugovor, ali mora pokazati dobru volju da zaštiti igrače. Nogometaši znaju da klubovi idu prema stečaju i da se nakon toga neće moći naplatiti. Što je licemjerno i nekorektno. Primjer je Croatia Sesvete. Jako su ljuti. Usto, arbitraža je spora pa klubovi imaju mogućnost ucjenjivati igrače da se odreknu novca za slobodne papire.

Kakva je budućnost 1. HNL?

- To su pitanja s kojima bi se trebalo ozbiljno pozabaviti. Osnovno je da se može potrošiti koliko se ima. Klubovima se ne smije dopustiti da ulaze u sezonu s rashodima od 20 milijuna, a prihodima od pet milijuna. To je zločin. Bitno je znati koliko se ima, pa se onda neka prema tome rasporedi novac. Tako ćemo utvrditi što su igrači, jesu li amateri, primaju li 5.000 kuna mjesečno, a ne da im se obećava, a kasnije postaju socijalni problemi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:10