Goran Mehkek/CROPIX
BESEK TUŽAN

Šimu Vrsaljka spržila baklja, Čačić presretan: 'Pokazali smo kvalitetu i karakter!'

Odigrali smo hrabru i poštenu utakmicu, ali nismo izdržali. Dinamo je u hrvatskim okvirima prekvalitetan da ne bi iskoristio šansu koju smo mu poklonili - rekao je Besek
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. travanj 2012. 23:42

Jasno, ne može se to uspoređivati s godinama s početka samostalne Hrvatske kad su utakmice Zagreba i Dinama privlačile i deset i više tisuća gledatelja, kad se za ovaj derbi živjelo danima. Međutim, u uvjetima koji vladaju u hrvatskom nogometu bio je to čisto pristojan posjet. Bilo je na tribinama dosta kibica, onih koji su pljeskali svakom dobrom potezu, koji nisu navijali niti za Dinamo niti za Zagreb.

Na istočnoj se tribini okupilo petstotinjak BBB-a, koji su izvijesili transparent "Svi u Rijeku", nekoliko puta i izvikivali tu parolu. Ne dođe li do zabrane dolaska gostujućim navijačima, očito, na Kantridi spremaju nešto novo. Dvadesetak minuta prije kraja Bebek je nakratko prekinuo utakmicu zbog bakljade BBB-a - jedna baklja zamalo je pogodila Vrsaljka, kojeg je ipak malo po leđima spržila iskra s nje.

Inače, nakon utakmice u kojoj je Dinamo slavio protiv Zagreba s 2-1 trener Modrih Ante Čačić je rekao:

- Presretan sam svojim prvim finalom Kupa u karijeri koje sam ostvario 50 metara od svoje rodne kuće, na stadionu gdje sam prvi put vidio nogometnu loptu i skupljao lopte velikim igračima Zagreba - bio je pod vidnim dojmom uspjeha trener Dinama, a onda je nahvalio strpljenje i karakter svoje momčadi koja je dugo morala lomiti otpor čvrstog domaćina.

- Pokazali smo kvalitetu, stabilnost i karakter, te potvrdili da smo najbolja momčad u Hrvatskoj - podvukao je Čačić.

- Odigrali smo hrabru i poštenu utakmicu, ali nismo izdržali. Dinamo je u hrvatskim okvirima prekvalitetan da ne bi iskoristio šansu koju smo mu poklonili. Previše je bilo propuha na našim bokovima, a počeli smo padati kada nismo realizirali kontru kojoj smo mogli sve riješiti. Dinamu se može parirati, ali teško do kraja jer te slomi kvalitetom i tempom. Pad u završnici smo skupo platili. Šteta, prilika je bila velika, osjećalo se to prije utakmice, ali idemo dalje, treba igrati nogomet i poslije ovog - tužno je zaključio strateg Zagreba Dražen Besek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:22