REAKCIJE DINAMA

Šimunić nakon 'vatrenog krštenja': Derbi je poseban. Zvižduci? Bili su lijepi!

Dinamovi nogometaši nakon utakmice nekako su imali podijeljena razmišljanja.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. rujan 2011. 13:31

Modri su bili zadovoljni što nisu izgubili, ali isto tako nesretni što nisu uspjeli doći do pobjede s obzirom da su gotovo cijelu utakmicu imali igrača više.

Jerko Leko kazat će ovako:

- Nismo izgubili, ali ipak sam malo nezadovoljan jer mislim da smo trebali iskoristiti igrača više. Nismo uspjeli uspostaviti onu igru kojoj smo težili u trenucima kada smo imali igrača više. Hajduk smo trebali umarati držanjem lopte, mijenjanjem strana. Previše smo forsirali dubinske lopte, a tako se nije moglo protiv Splićana koji su igrali s osmoricom igrača u obrani.

Ovo što je rekao Jerko Leko zapravo je bila i priča većine Dinamovih igrača. Svi su govorili o tome kako su trebali više igrati u širinu, a ne u dubinu. Sasvim logično kada imate igrača više, onda lopta više putuje prema boku a ne prema sredini travnjaka.

- Šteta što nismo došli do pobjede, imali smo veliki dio utakmice igrača više ali nismo nikako uspjeli zabiti gol za pobjedu. Drugo poluvrijeme smo dominirali, ali što to vrijedi kad nismo pogodili mrežu. Idemo dalje, nismo izgubili, još uvijek smo neporaženi u prvenstvu - rekao je Fatos Beqiraj.

A kako je derbi doživio Josip Šimunić, čovjek kojem su zviždali svih 90 minuta.

- Ovaj derbi nešto je posebno. Svi su mi pričali o atmosferi na velikom hrvatskom derbiju, ali nisam mogao ni pretpostaviti da je tako posebna.

Na pitanje kako se osjećao u Dinamovom dresu Joe je rekao:

- Osjećao sam se jako, jako lijepo. Nažalost, nismo igrali kao što možemo igrati, ali sigurno će biti bolje. Za svoju igru bih kazao da je bila O.K., ali nije to ono što ja mogu. Moram još puno trenirati da bih došao u formu, ali nije bitno kako igram ja, nego kako igra cijela momčad. Danas nažalost nismo napravili onaj rezultat kojeg smo očekivali. Hajduk se borio, svaka mu čast.

A kako je Šimunić podnio zvižduke s tribina, kako ih je bilo slušati?

- Pa što da kažem, jako lijepo! - nasmijao se Joe i krenuo u Dinamov autobus.

Dinamo je na Poljudu spasio Luis Ibanez, njegov pogodak je Modrima donio taj bod. Zabio je gol ali nije bio previše ushićen.

- Ma, zapravo jako sam sretan što sam zabio pogodak u Splitu, ali sam nesretan jer nismo pobijedili a imali smo igrača više skoro cijelu utakmicu. A imali smo ideju raširiti igru, međutim, to nam jednostavno nije uspijevalo, Hajduk se dobro branio i zato nismo uspjeli doći do pobjede.

Mlađahni Mateo Kovačić ponudio je dosta u onih 25 minuta igre što je proveo na terenu.

- Šteta što nisam zabio što je ona lopta završila na stativi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 22:29