Drago Sopta / Cropix
JOE U MAKSIMIRU

Šimunić: Ne bojim se Poljuda, a ako me netko napadne, mogu se i braniti...

Dinamo je dobio veliko pojačanje u zadnjoj liniji, a vatreno krštenja Šimunića očekuje na Poljudu
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. rujan 2011. 14:20

ZAGREB - Obavljena je i ta posljednja formalnost! Josip Šimunić navukao je u petak dres Dinama s brojem 4 na leđima i stavio se na raspolaganje Kruni Jurčiću! Debi će, kakve li simbolike, imati na Poljudu. Na pitanje jel’ spreman, Šimunić je bio direktan:

- Da možemo danas igrati, sad bih istrčao na teren. Očekujem tri boda i lijepu atmosferu.

Prvo je izgledno, ono drugo...

- Plašim li se? Što bih se plašio. Zdrav sam, imam što jesti, a ako me baš netko i napadne mogu se braniti - kazao je stoper koji je pozvao na smirivanje tenzija.

- Malo je pretjerano gdje je sve otišlo. Nogomet je jako lijep sport, a ja samo želim igrati nogomet i da me svi puste na miru - njegov je apel.

Na koncu nas je zanimalo tko je prvi okrenuo Šimunićev broj i počeo pregovore o transferu.

- Dinamo. I to je sve što ću reći na tu temu. Svašta se pisalo, ali moje izjave niste mogli vidjeti. A tko je što kazao uopće me ne zanima - završio je Šimunić čiji je dolazak dao slatke brige Kruni Jurčiću.

- Dobili smo igrača koji je potreban zbog velikog broja utakmica. On je čovjek iskustva, veliki personality i pomoć mladim igračima - opisao je Jurčić koji se osvrnuo i na utakmicu u Splitu.

- Osim Tomečaka svi su na raspolaganju. Znamo što nas čeka tamo. Očekujem utakmicu s puno baklji, puno dima... Očekujem pritisak Hajduka u uvodnim minutama, ali mi u Split idemo na pobjedu - podvukao je trener Dinama. Od igrača Hajduka spomenuo je Andrića, Tomasova i Anasa Sharbinija. Posljednji u nizu spomenuo je i njega. Mlađi Sharbini kazao je kako misli da je Balakov bolji trener od njega.

- To mi malo vraća za neke moje izjave o njemu. A što da kažem? Meni je to simpatično - nasmijao se Jurčić. Dinamo je u Split krenuo u petak u 15 sati, a u Zagreb se vraća odmah nakon utakmice kada i službeno počinje operacija “Liga prvaka”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 10:07