Drago Sopta/CROPIX
IGRAČI NE SUMNJAJU

Šimunić: U kvalifikacijama želim najjačeg; Srna: Tko nas u dvije utakmice može dobiti?

Puno smo u Rovinju pričali među sobom i sa izbornikom, cijela strka koja se vrtila između Pireja i Kantride prije svega je bila medijska, stvorili ste je vi novinari, rekao je Srna
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 12. listopad 2011. 01:46

Vatreni su morali pobijediti i čekati vijesti iz Gruzije. Posao su obavili, iz Gruzije nije stigao priželjkivani raport. Poslije trijumfa nad Latvijom naši reprezentativci zborili su smireno, hvalili riječku publiku, vlastitu igru i - žalili zbog kikseva s Grčkom i Gruzijiom. Prvi je pred reflektore stao Josip Šimunić:

- Pokazali smo, ne samo da znamo igrati jer u to nikad nismo ni sumnjali, nego i da imamo karakter koji se proteklih dana stavljao pod upitnik - pričao je Joe.

- Na žalost, u Pireju taj karakter nismo demonstrirali pa ćemo Euro morati tražiti u dodatnom razigravanju, a ključno je da tada, baš kao na Kantridi, pokažemo igru nakon koje s travnjaka možemo otići čista obraza.

Priželjkivani protivnici u baražu?

- U načelu mi je svejedno, ali s druge strane... Možda bi bilo najbolje da nas dopadne najjači mogući protivnik jer kontra onih protiv kojih nas se proglašava za favorite znamo biti lošiji no što uistinu jesmo. Moram pohvaliti riječku publiku. Svaka im čast!

Ulazak Ivana Perišića u utakmicu Zdravko Mamić označio je 'svemirskim'. Mladi veznjak dortmundske Borussije počeo je sa retrospekcijom:

- E da smo ovako odigrali s Grčkom i Gruzijom sad bi već slavili odlazak na Euro, ali što je tu je... Pohvale gode no nije u pitanju ničiji pojedinačni doprinos nego pobjeda kolektiva- rekao je Perišić.

Kapetan Darijo Srna borbenošću i sjajnom igrom zarazio je suigrače, odveo Hrvatsku do pobjede pa pred kamere gurnuo svoj zarazni osmijeh:

- E ovo, ovo je prava Hrvatska! Kakvu žele navijači, kakvu želite vi, kakvu želimo mi i cijela zemlja. Puno smo u Rovinju pričali među sobom i sa izbornikom, cijela strka koja se vrtila između Pireja i Kantride prije svega je bila medijska, stvorili ste ju vi novinari. Nitko nam ne može reći da nismo bili složni i da se nismo borili, unatoč kiksevima sa Gruzijom i Grčkom koji su nas koštali izravnog plasmana u Poljsku i Ukrajinu. U Rijeci smo pokazali i karakter i kvalitetu. Idemo u baraž, idemo po Euro. Teško da netko u dvije utakmice može biti bolji od Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 22:46