Drago Sopta / Cropix
JOE GLASNOGOVORNIK

Šimunić vs Barišić: 'Ako ima problema, razgovarat ćemo, sve se može dogovoriti...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. siječanj 2012. 16:10

Dojam je da Dinamov mir u Međugorju baš ništa ne može poremetiti, ovdje je stanje nirvane, kao da su Modri izolirani na nekom udaljenom planetu. Tišinu će, tu i tamo, pjevušenjem najnovijih hitova prekinuti Kelava i Vida, u stvarnost će prisutne vratiti pitanje Zorana Mamića:

- Kako je onaj mali iz Hajduka, je li bolje?

Imamo osjećaj da raspoloženje igračima nije pokvarila niti najava predsjednika Mirka Barišića da će klub uskoro korigirati ugovore cijeloj momčadi. Barem se tako čini. Novac je uvijek jedna od glavnih tema među igračima, sada pogotovo kad se priča da će ga biti manje. Kako će svlačionica reagirati, hoće li biti nezadovoljnih? Možemo samo pretpostavljati, uvijek ima onih kojima će ovakve mjere zasmetati, uvijek ima onih koji su bolji i onih koji su lošiji pregovarači. Ali, nema naznaka neke pobune, prijetnji štrajkom ili nečim sličnim, kakvih je u Maksimiru u prošlosti znalo biti. Zapravo, s obzirom da će se sa svakim igračem ponaosob razgovarati, svaki će slučaj biti izdvojen, nitko i ne želi davati nekakav komentar na tu temu. Dinamo je i dalje za sve ostale klubove u Hrvatskoj škrinja s blagom, tko će moći otići će u inozemstvo ili pronaći bolji angažman, tko neće, prihvatit će što mu se nudi.

- Fiksni dio plaće pretvorit ćemo u varijabilni koji će ovisiti o učinku - rekao je Mirko Barišić.

Drugim riječima, igračima će ugovori ostati isti, ali zajamčenu svotu neće dobiti na lijepe oči, već ako je zasluže, primjerice, novim ulaskom u Ligu prvaka.

Jedan od najjačih persona u Dinamovoj svlačionici jest Josip Šimunić, njegova se riječ sluša. Pitali smo njega što misli o mjerama štednje, kako će on reagirati na moguću modifikaciju ugovora.

- Već se jednom dogodila takva situacija u Njemačkoj, tvrtka koja je plaćala za TV prava je propala i klub je izgubio dio prihoda. To je tako događa se, teško je takvo što predvidjeti. Naravno, ja sam od onih koji su naučili da ugovori postoje da bi se poštivali, pa, zato smo ih potpisali, ja sam uvijek za to. Međutim, ako postoje problemi, razgovarat ćemo, sve se može dogovoriti - kazao je Josip Šimunić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:47