TRAŽI SVOJU PRILIKU

Sin Aljoše Asanovića nije prošao u Varaždinu: Ima loptu poput oca, ali je usporen

Ako i ne uspijem, neću se predati jer moram ići naprijed. Nogomet je moj život. Uloga? Zadnji vezni mi najviše odgovara - rekao je Asanović junior
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. veljača 2011. 17:53

Antonio Asanović, 19-godišnji sin Aljoše Asanovića, nije prošao probu u Varaždinu. Nakon što je Asanović odigrao 10-ak minuta u pobjedi protiv Metalurga Zaporožje (1:0) na igralištu hotela Rixos u Beleku trener Varaždinaca Samir Toplak dao je jasnu i nedvojbenu ocjenu:

- Asanoviću trebaju utakmice, a s obzirom da znam kako mu neću tijekom proljeća moći pružiti značajniju minutažu, onda je bolje da priliku potraži u nekom drugom klubu. Da, to znači da s njim u Varaždinu nećeno potpisati ugovor - kazao je trener Varaždina.

Asanović je na probi u Varaždinu upisao tri nastupa. S HAŠK-om, protiv Universitatee Cluj i Metalurga Zaporožje. Trener Toplak ovako je procijenio njegovu izvedbu u 45 minuta susreta s momčadi iz Cluja:

- S Universitateom je imao poluvrijeme, gdje su se pokazali problemi s motorikom. Ima odličnu dugu loptu, podsjeća na oca, ali očito je preveliki rast donio probleme. Protiv Rumunja je bio dosta usporen, očito je ozljeda i dugo izbivanje ostavilo traga. Trebaju mu utakmice, a to u Varaždinu nažalost neće moći dobiti ovoga proljeća - zaključio je Toplak.

Asanović je igrač iz generacije 1991. godišta ( Vukušić, Tičinović) kojem je prošloga ljeta istekao juniorski staž na Poljudu. Posljednju godinu imao je problema s križnim ligamentima i nakon što je zaliječio ozljedu pokušao se nametnuti u prvoligaškom Varaždinu.

- Ako i ne uspijem, neću se predati jer moram ići naprijed. Nogomet je moj život. Uloga? Zadnji vezni mi najviše odgovara - rekao je Asanović junior nakon što je u Beleku odigrao 10-ak minuta u dresu Varaždinaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. lipanj 2024 01:15