Cropix/Marko Todorov
WWW.CIROBLAZEVIC.COM

SINE, BUDI SPREMAN Legendarni Ćiro Blažević dobio svoju internetsku stranicu!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. lipanj 2016. 14:06

Od igračkih dana u Bratstvu iz Travnika do posljednje trenerske stanice u Zadru. Bogata igračka i daleko više trenerska karijera legendarnog Miroslava Ćire Blaževića, “trenera svih trenera”, od 8. lipnja bit će dostupna i na internetu. Nogometni sladokusci će na web-stranici www.ciroblazevic.com imati priliku na jednom mjestu vidjeti fotografije i videoisječke, kao i razgovore i puno drugog sadržaja s Miroslavom Blaževićem.

Na prikupljanju ekskluzivnog sadržaja radio je i publicist Andrija Kačić, a službeno predstavljanje portala www.ciroblazevic.com održat će se u srijedu 8. lipnja u Histrionskom domu u Ilici 90, s početkom u 19 sati.

Domaćin Zlatko Vitez

Ideja je krenula od Ćirine djece, Miroslava jr. i Katarine, prije nekoliko mjeseci, a sada je sve spremno za javnost i, vjerujemo, široku i brojnu publiku. Materijali će također biti ekskluzivno dijeljeni i na portalu Sportskih novosti. Cijelo predstavljanje bit će s daškom francuskog šarma, domovine za koju i nas vežu najljepša nogometna sjećanja. Program će voditi hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac, nekadašnji ministar kulture Republike Hrvatske te dobitnik brojnih priznanja Zlatko Vitez, utemeljitelj i glavna figura Histrionskog doma. Bit će tamo i Tarik Filipović, kao i Vitez veliki zaljubljenik u nogomet, a i glumac na čijem je repertoaru nerijetko Ćiro kojeg sjajno imitira. Tako će u srijedu na jednom mjestu biti pravi Ćiro i njegov najbolji dvojnik.

Doći će dakako i mnogi drugi uzvanici...

- Veselim se, kako ne, očekujem dolazak brojnih ljudi. Drago mi je što ću ih imati priliku vidjeti i što ću predstaviti portal na kojem će se nalaziti brojni materijali iz moje karijere - kaže Blažević, o čijoj se karijeri mogu i knjige napisati.

Pogotovo kada govorimo o trenerskom dijelu. Počeci u švicarskim klubovima Sionu i Lausanni bili su trnoviti, ali i trofejni, no kulminacija je uslijedila 1982. godine. Dinamo Zagreb je poslije 25 godina postao prvakom Jugoslavije. Nije bilo jednostavno trijumfirati ispred žestoke konkurencije, sportske i političke. Ponekad se možda osjećao utjecaj i izvan nogometnih travnjaka.

- Ma, nema tu možda ili ponekad. Morali smo biti 30% bolji od drugih da bismo osvojili taj naslov prvaka. Beogradski klubovi su imali strašno zaleđe i zato taj trofej ima i više od sportske dimenzije. Titula iz 1982. godine mi je najdraža u karijeri, a to puno govori jer sam kasnije osvojio i svjetsku broncu s Hrvatskom - ističe Ćiro, poznati motivator, što je tada prenio i na igrače.

- Zajedništvo je bilo apsolutni ključ te 1982. Lider mora galvanizirati ekipu i staviti motivaciju igrača na maksimum. To je kompleksna formula koju nije lako ostvariti - objašnjava Blažević.

Kasnije su došla fantastična ostvarenja i s reprezentacijom Hrvatske.

- U Engleskoj smo trebali izbaciti Nijemce u četvrtfinalu. Cijeli svijet se sjeća te krađe i svi su stali na našu stranu kada su vidjeli ono - prisjeća se Ćiro EP-a 1996. i nagovještaja povijesnog dostignuća iz 1998. i bronce koja je bacila u trans milijune Hrvata.

Ćirin osebujni izričaj

- U Francuskoj smo nadoknadili sve i usrećili naciju - zaključio je Ćiro.

Hrvatskoj ponovno slijedi Francuska, ovaj put Europsko prvenstvo. Od Francuske do Francuske je prošlo čak 18 godina, a Blažević će aktivno popratiti europsku smotru u vidu videokomentara pod nazivom “Sine, budi spreman”, upravo na portalu www.ciroblazevic.com. Uz bogato iskustvo, enormno znanje i osebujni, jedinstveni izričaj i šarm, s karizmatičnim Miroslavom Ćirom Blaževićem bit će i te kako zanimljivo i na webu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 05:29