RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
ODLUKA JE PALA

Siniša Oreščanin više nije trener Gorice, evo tko su prvi kandidati za njegovog nasljednika

‘Klub im zahvaljuje na svemu u proteklih pet mjeseci na klupi Gorice i želi sve najbolje‘.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2021. 11:00

Dva dana nakon velikog neuspjeha i prokockanog plasmana u Europu, Siniša Oreščanin smijenjen je s mjesta trenera HNK Gorice, objavio je klub.

"Siniša Oreščanin i njegov pomoćnik Goran Rosanda više nisu treneri HNK Gorice. Klub im zahvaljuje na svemu u proteklih pet mjeseci na klupi Gorice i želi sve najbolje u nastavku karijere", stoji u klupskoj objavi na Facebooku.

Smjena stiže nakon subotnjeg zadnjeg kola HNL-a u kojem je Gorica ispustila četvrto mjesto koje vodi u Europu u direktnom okršaju s Rijekom. Riječani su na Rujevici slavili s 2:1 i na kraju završili kao treći, a Gorica je konačnim petim mjestom ostala bez povijesnog plasmana u Konferencijsku ligu. Ispadanjem iz Europe aktivirana je i klauzula ugovora po kojoj Oreščanin mora napustiti klub u slučaju da ne uspije izboriti Europu.

Zasad nema službenih informacija tko će naslijediti Oreščanina nakon šest mjeseci na klupi Gorice.

U kuloarima se najprije zavrtjelo ime Krunoslava Rendulića kao favorita za novog stratega Gorice, da bi se u nedjelju pojavila opcija s Ivanom Prelecom, Velikogoričaninom, koji je 2018. klub uveo u 1. HNL, te onda otišao za pomoćnog trenera u poljsku Legiju.

- Znam o tome samo što sam pročitao u medijima, a još se ništa nije dogodilo - poručio je Rendulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 10:59