Zadar, 110110.Pomocno igraliste stadiona na Stanovima. Pocetak priprema nogometasa Zadra za proljetni dio prvenstva. Na prvom okupljanju nogometasima su se obratili Reno Sinovcic vanjski suradnik kluba i trener Dalibor Zebic.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX
'HAJDUK JE NEKOREKTAN'

Sinovčić: Neću popustiti, neka Tomasov čuva dite i pazi na ženu! I skokne u Split trenirat

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. ožujak 2012. 10:39

Nema pomaka, dva ovna na brvnu ostaju, Hajdukov Nadzorni odbor je rekao svoje, a Reno Sinovčić u ime Marina Tomasova ne pokazuje znakove “omekšavanja”.

Marin Tomasov je došao jučer izjutra u Poljud na trening i upućen je u – teretanu, da ojača mišiće, a bio je i na liječničkoj terapiji zbog lakše ozljede. Radio je odvojeno, sve dok je prva momčad vježbala redovito na igralištu tražeći eliksir bolje igre s kojom bi mogla računati u petak na pobjedu u Zagrebu.

Marin Tomasov, dobro raspoložen nakon što je postao otac i veseleći se dolasku na svijet male Marine nije pobjegao od objektiva, a i zašto bi; barem mu je naš foto-reporter Dugi dobar prijatelj, a ne samo kako bismo rekli – poslovni partner. Čestitke za očinstvo, hvala, a što se tiče novonastale situacije... ništa.

Hajduk trenira i doziranje izjava, bolje je šutjeti nego upasti u zamku nekih nepotrebnih rečenica, te kazne. Tomasov je trenirao set vježbi s utezima u stilu “što me ne ubije to me ojača”, što je njegova davnašnja izjava još od lani kad je u lipnju morao pod skalpel dr. Josipa Paladina zbog izrasline na čelu, pa bi to mogao kazati i sada kad je dr. Paladino ujedno i čelna figura Hajdukova upravljanja i (pre)nosi stav Nadzornog odbora kako model produžetka ugovora s Tomasovom za Hajduk nije prihvatljiv.

Sporna “performansa 70 posto nastupa” jednostavno ne može proći. Tko će, dakle, popustiti? Zasad nitko! Hajduku to ne pada na pamet, rečeno je tvrdo kako ugovor bez sporne klauzule o garantiranim nastupima postoji na katu u kancelarijama i neka ga Tomasov samo potpiše i sve je ok.

Međutim, Reno Sinovčić, impresario, između ostalog i Marinov kum na vjenčanju, kumuje da nogometaš s Pašmana ne odustaje od aneksa spoticanja! A Tomasov radi kako Sinovčić kaže: Nije jednom kazao nam:

- Sve je u rukama moga impresarija i ja mu bezrezervno vjerujem!

A impresario je štuf i nije baš od razgovora, najradije bi odapeo strelice spram Poljuda:

- Čekam njih, da to oni dolje potpišu!

Je li Vejić bio kapetan?

Ali, rekli su da neće, nemaju namjeru popustiti – zloguki smo glasnik.

- E pa neću ni ja, neću! Tko im vjeruje da Marina neće opet šikanirati? Je li Vejić bio kapetan, pa su ga tjerali na Marjan, Spinut i u Stobreč? Promijeni se uprava i onda opet sve iznova, što ako neka buduća uprava zaključi da im ovakav ugovor ne paše?! A sve smo popustili, na sve uvjete kakve je davao Hajduk Marin i ja smo pristali, samo što me nitko ne može uvjeriti da ta klauzula nije potrebna. Što im smeta, ako oni smatraju da će Tomasov redovito igrati, u čemu je onda problem - pita se Sinovčić.

Klauzulu doživljuju ucjenom – na trenutak kao da smo odjenuli ruho Hajdukova odvjetnika. Misija “unprofor” baš nam i ne ide:

- Neću popustiti. Hajduk mora biti korektan. I da znate, kad Messi pravi ugovor svejedno stavi aneks zajamčene minutaže – uvjeren je Reno.

I što sad?

- Ništa, proći će i ova dva i po miseca, još 12 utakmica. Marin je dobija dite, neka čuva dite i nek’ pazi na ženu. I skokne doli u Split svoje trenirat, pa se vrati kući. Gori-doli. Je, proći će i ova dva i po miseca – Sinovčić odaje dojam da ostaje tvrd.

A Tomasov, do daljnjega, izvan prvog sastava “bijelih”. Glavom kroz zid.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 08:32