screenshot HNTV
ANALIZA TREĆEG POLUVREMENA

SITUACIJA ZBOG KOJE SU U OSIJEKU BILI BIJESNI NAKON DERBIJA! SADA JE JASNO - PENAL JE BIO 'Mlad je to sudac, nadam se da će mu ovo biti dobra škola'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2018. 21:08

Kompletiran su utakmice 21. kola Prve HNL, a kao što je to već i uobičajeno u emisiji HNTV-a 'Treće poluvrijeme' detaljno se analiziraju svi detalji odigranih utakmica, kao i mogući sudački previdi.

U emisiji je ovog puta situacije analizirao član sudačke komisije i UEFIN kontrolor Miroslav Vitković.

Prvi je na redu bio derbi u Gradskom vrtu između Osijeka i Dinama. Već u 7. minuti bilo je sporno zaleđe, ali obojica igrača su bila u ravnini i pomoćni sudac opravdano nije podigao zatavicu.

U 21. minuti stoper Dinama je s obje ruke zaustavio Ejupija.

- Ovo je do sada bila borba za prostor, ali po novim napucima u ovakvim situacijama se mora dosuditi izravan slobodan udarac.

Situacija koja je posljednjih dana podigla najviše prašine u medijima je ona iz 50. minute kada je Benković u kaznenom prostoru srušio Mudražiju.

- Kada se pogleda gdje se dogodila, a to je bilo između glavnog i pomoćnog suca, vidi se da ovaj iza gola ima čist pogleda na situaciju, dok glavnom pogleda zaklanja jedan od igrača. Ovdje je trebao biti dosuđen kazneni udarac, ali tu je trebao dodatni sudac intervenirati. Trebao je biti dosuđen jedanaesterac, ali bez žutog kartona. Ovu je inače utakmicu sudio naš mladi i talentirani sudac Pajač, i sada mu se dogodio jedan propust, ali ovdje timski rad sudaca nije ispoštovan. Ovo je Pajaču inače bila i prva utakmica pod značkom Fife i nadam se da će mu ovo biti dobra škola da traži uvijek bolju poziciju odakle će sve vidjeti.

U 77. Osijek je postigao svoj drugi pogodak i bila je riječ o eventualnom zaleđu, ali sudac je ovdje ispravno postupio.

U preostalim utakmicama koje su bile u analizi suci su odradili dobar posao i nije bilo potrebe za ikakvim intervencijama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 22:54