Zagreb, 290810.Prva HNL liga, 6. kolo izmedju Dinama i Cibalie.Na slici: Petar Tomic igrac Cibalie i Ilija Sivonjic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
ZA SVE JE KRIV INTERNET

Sivonjić bez kluba: Zvijezdi You Tubea uručili otkaz na Kajzerici, karijera u opasnosti!

'Istina, Sivonjić do kraja ove sezone ne može zaigrati za niti jedan klub HNL-a. Pravno gledano, mogao bi zaigrati samo u Dinamu, no to se ne čini kao realna opcija'
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 09. veljača 2011. 11:38

Ilija Sivonjić danas nema klub. Ugovor ga s Lokosima veže do kraja prvenstvene sezone, no u prvoligašu s Kajzerice na njega ne računaju. Stručni stožer Plavo-bijelih odradio je bez Sivonjića desetodnevne pripreme u Rovinju, a bivšeg napadača Kamena Ingrada, Intera i Dinama, nema ni na pripremama u Antalyji. Ilija Sivonjić danas je sa svojim menadžerom Ivanom Cvjetkovićem u potrazi za novom destinacijom, ali u traženju novog kluba naziru se mnogi problemi. Ove sezone Sivi je već zaigrao za dva kluba ( Dinamo i Lokomotiva), a pravila Fife i Uefe ne dopuštaju igraču da u jednoj sezoni nastupa za tri različita kluba.

- Istina, Sivonjić do kraja ove sezone ne može zaigrati za niti jedan klub HNL-a. Pravno gledano, mogao bi zaigrati samo u Dinamu, no to se ne čini kao realna opcija - tvrdi njegov menadžer Ivan Cvjetković te nastavlja:

- On može biti registriran za bilo koji klub, no do početka nove sezone ne bi imao pravo nastupa. Ovo pravilo ne vrijedi samo za one lige u kojima tek započinje sezona.

Prema tome, ukoliko Sivonjić želi igrati do lipnja, morao bi se otisnuti prema Rusiji, Japanu, Južnoj Koreji ili ponekoj skandinavskoj zemlji. Ostale kombinacije? Dinamo ili tek puno treniranje u bilo kojem prvoligaškom klubu!

Sivonjić je u karijeri imao podosta uspona i padova. Zanimljivo, 24-godišnjem napadaču ovo je već sedma prvoligaška sezona. Nogometno ime počeo je graditi u Kamen Ingradu, iz kojeg se u sezoni 2007/08. otisnuo prema zaprešićkom Interu. Dvije zaprešićke HNL sezone Sivog su potvrdile kao “ozbiljnog igrača HNL-a”, a na njegovu adresu svakodnevno su stizale prave ponude. Pričalo se o odlasku u Rusiju, o velikom zanimanju berlinske, no Sivi je potpisao 5,5-godišnji ugovor s Dinamom.

- Ilija Sivonjić je veliki potencijal, zaista mi je žao što nije došao u Hajduk - tvrdio je tada Goran Vučević, dok je o njegovim sposobnostima u superlativima govorio i tadašnji izbornik BiH Ćiro Blažević:

- On će biti najznačajnije Dinamovo pojačanje, a vrlo brzo i reprezentativac BiH.

Nije se dogodilo. Kako god, nogometna karijera talentiranog napadača u tom je razdoblju bila na vrhuncu, a Sivonjić se, pod vodstvom Krunoslava Jurčića, ustalio u početnoj postavi Dinama. No, ubrzo su počeli problemi. Nesvakidašnji promašaj protiv Cibalije okrenuo je nogometnu javnost i navijače modroga kluba protiv njega, pa je Sivonjić počeo gubiti samopouzdanje. Koncem kolovoza, posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka, Sivonjić je poslan na “kaljenje” na Kajzericu, gdje je trebao riješiti Lokomotivine probleme s realizacijom.

- Nažalost, on se nikako nije snašao u Lokomotivi. Dolazak u Lokomotivu shvaća kao kaznu, pa ne pruža igre u skladu sa svojim mogućnostima - kazivali su prošle jeseni izvori bliski Lokomotivi.

Rastanak s Lokosima postao je neizbježan. Čelnici kluba nisu bili zadovoljni njegovim predstavama, ni Sivonjić svojom minutažom. A njegova će karijera, barem do ljeta, biti na ledu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:12