DAMIR KRAJAC/CROPIX
Nitko nije - višak

Sjajne vijesti za navijače Dinama: Nema prodaje osim u jednom slučaju, Zoran Mamić ima vrlo jak razlog

Modre čeka nevjerojatan broj ogleda u kratkom vremenu što će se odraziti i na pripreme i transfere
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. prosinac 2020. 18:27

Kako stvari stoje, ovog zimskog prijelaznog roka niti jedan igrač Dinama neće otići na posudbu. Razlog je jasan, na proljeće Modri igraju ogroman broj utakmica i svaki član rostera je potreban treneru Zoranu Mamiću, jednostavno, nema viška, svi trebaju ostati na okupu. Isto tako, za vjerovati jest da se ove zime neće prodati niti jedan igrač jesenskog prvaka, naravno, uz onu staru ogradu - “ako ne dođe neka ponuda koja se neće moći odbiti”.

Zoran Mamić okuplja momčad 3. siječnja sljedeće godine, a dva dana kasnije ekspedicija kreće na pripreme koje će se održati u Rovinju i trajat će do 14. siječnja. Ovo će nakon dugo vremena biti pripreme na koje se neće voditi mladi nogometaši, za proljetni nastavak sezone pripremat će se isključivo postojeći kadar seniorskog maksimirskog pogona.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

No, razlog zbog kojeg ovoga puta u ekspediciji neće biti mladih i talentiranih mladića je sasvim jasan. Naime, u isto vrijeme će se u Poreču pripremati druga momčad Modrih pod vodstvom Ivana Preleca. Tamo će biti stacionirani svi veliki Dinamovi talenti, sva modra perspektivna mladost. Ako zatreba, uvijek će se neki mladac moći pridružiti Mamićevim trupama jer Rovinj i Poreč su blizu, tu neće biti nikakvih problema.

Još nije službeno potvrđeno, ali razmišlja se o mogućnosti da dvije Dinamove momčadi odigraju i jednu međusobnu utakmicu. Ako do nje dođe, zaista će biti zanimljivo gledati taj okršaj, no za pretpostaviti je da rezultat neće biti neizvjestan...

Inače, pred početak priprema zamišljeno je da Dinamo na pripremama odigra samo jednu pripremnu utakmicu. Ova s Dinamom 2 bila bi samo dodatak. Zašto samo jednu? Pa zbog toga što Modre odmah nakon priprema čeka prava navala utakmica, jedna za drugom, nema smisla zato na pripremama igrati više. Već 19. siječnja, naime, Dinamo prema rasporedu ima odigravanje odgođene utakmice s Rijekom, 23. siječnja odlazi se na gostovanje u Turopolje na megdan zahuktaloj Gorici, a četiri dana kasnije trebala bi se igrati i odgođena utakmica s Hajdukom, pa onda 30. siječnja u Maksimir stiže Šibenik...

Početak mjeseca veljače je također ubojit. Već 3. veljače Mamićeva momčad dočekuje Lokomotivu, a tri dana kasnije igra u Puli protiv nogometaša Istre 1961. Dakle, od 19. siječnja do 6. veljače, u razdoblju od samo 16 dana, Dinamo će odigrati - šest utakmica! Nevjerojatan broj ogleda u kratkom vremenu.

A s kime će Modri odigrati tu jednu planiranu utakmicu na rovinjskim pripremama? Protivnik bi posljednjeg dana priprema, dakle 14. siječnja, trebao biti mađarski prvoligaš MOL Fehervar. Pišemo “trebao” iz razloga što se još mora potpisati i službeni ugovor o toj utakmici, ali klupski izvori kažu da je to ipak samo obična formalnost.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 16:32