Cropix/Božidar Vukičević
GORI POD PETAMA

Sjajne vijesti za navijače Hajduka: Jedan od prvih ljudi kluba objavio kada napokon stižu pojačanja!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 05. ožujak 2016. 12:46

'Momčad se mora na ljeto pojačati, ali u sadašnjem trenutku nema mjesta ni kritikama, ni čuđenju. Sve je pod kontrolom', najavio je za Slobodnu Dalmaciju predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković i objasnio:

- Moram se odmah vratiti tri-četiri godine unatrag, objavili smo politiku našeg kluba da nam je primarna financijska stabilnost, a da ćemo naravno graditi i sportski rezultat koliko se to bude moglo. Međutim, prvo i osnovno, treba klub financijski stabilizirati. Zbog toga nema mjesta kritikama i čuđenju! Još smo u fazi oporavka, makar i po cijenu sportskog rezultata. Hajduk u zadnje tri godine nije platio odštetu ni za jednog igrača kojega je doveo i klub je uz činjenicu da smo vraćali 20 milijuna kuna godišnje uspijevao uredno funkcionirati i ostvariti osnovni sportski rezultat. To je bilo bitno, od životne važnosti.

Mislite plasman u Europu?

- Da. A što se tiče sadašnjeg trenutka mislim da smo oslabljeni tek za Miju Caktaša kojega uz sve napore nismo mogli zadržati! Ljudima mora biti jasno da je nemoguće zadržati igrača koji u klubu jednostavno ne želi biti i vidi svoj put u inozemstvo. S druge strane moram reći i da je u ovom trenutku klub financijski stabilan, velika većina dugova je vraćena.

Moramo vam kontrirati i reći da na Hajduk gledamo kao na sportsku instituciju, a ne poslovni subjekt. Ne može se navijati pred financijskom bilancom. Dugo se čeka bolji rezultat?

- Slažem se, baš sam to htio i reći, sljedeće sezone sasvim sigurno se mora napraviti rezultatski iskorak o čemu smo i ranije govorili. No, što se tiče trenutka, situaciju ne vidim dramatičnom.

Samo bod iz tri utakmice?!

- Imamo trenera koji apsolutno situaciju drži pod kontrolom, a činjenica je da je momčad u problemu kada joj fale već dva igrača, a ne šest ili sedam, kao što je zbog ozljeda i kartona bilo proteklih tjedana. Na srcu mi je da vam kažem, što se tiče raznoraznih komentatora, u navodne znakove. Užasno me zanima da li bi oni u našoj poziciji umjesto da vrate i vraćaju što je klub dužan i dalje gomilali dugove? I klub odveli zna se već gdje...

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 09:56