DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ARIJAN ADEMI

‘Sjajno je što je HNL kvalitetan kao nikad. Komentar Bjelice? Štogod kažem, ispast će ovako ili onako...‘

Kapetan hrvatskog prvaka o derbiju s Osijekom i nadolazećem okršaju protiv Krasnodara
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. veljača 2021. 18:39

Ne znamo sjeti li se ikad Niko Kovač, sad u Monacu ili prije u Bayernu, Arijana Ademija i kako sad gleda na to što ga nije zvao niti na širi popis za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Tog je trenutka Ademijeva karijera otišla u drugom pravcu, prihvatio je poziv Sjeverne Makedonije, došla je potom i ona priča sa suspenzijom, dvije godine nije igrao nogomet. Tko zna kako bi mu karijera izgledala da je tada bio u Brazilu, možda danas i ne bi bio u Dinamu.

S obzirom u kakvoj formi igra Ademi od povratka nogometu, reprezentacija je Kovačevom odlukom sigurno izgubila, no Dinamo uistinu može biti sretan što je Ademi još uvijek u modrom dresu. Protiv Osijeka je opet bio motor momčadi, prvi s glavom na kopački kad je trebalo. Dobio je i puno udaraca, no Ademi će igrati u Krasnodaru, to je, svakako, važna vijest.

- Dobro je, O.K., ali mogu u budućnosti biti i bolji - reći će skromno Ademi, ostavši još malo na toj subotnjoj pobjedi protiv Osijeka u sjajnom derbiju HNL-a.

- Pobjeda u subotu puno nam znači za samopouzdanje uoči Krasnodara. Spremamo se za tu utakmicu, idemo tamo napraviti nešto...

Krasnodar dva mjeseca nije imao službenu utakmicu, nitko, zapravo, ne zna kako Rusi izgledaju. Hoće li im to biti nedostatak, manjak utakmica ili prednost što su odmorniji?

- Ha, nemamo mi što o tome razmišljati, gledamo sebe, da budemo spremni. Ne zna se još u kakvom su oni stanju, ali bit će spremni, sto posto, žele pobijediti. Stvarno ne znam što bih rekao, jesmo li mi u prednosti ili oni, može biti bolje nama, može i njima, vidjet ćemo u četvrtak. Bitno je da smo mi spremni i da idemo tamo puni samopouzdanja.

Kako je svlačionica doživjela komentar Nenada Bjelice da će “Osijekovo srce pobijediti Dinamov novac”?

- Ne bih volio ulaziti u te komentare. Štogod kažem, ispast će ovako ili onako. Ja sam sretan, bila je odlična utakmica, Osijek je bio odličan, mi smo bili bolji u prvom poluvremenu, oni jako dobri u drugome. Meni je super što je sve to ovako medijski popraćeno, to je velika stvar za hrvatski nogomet. HNL se dignuo na visoku razinu, otkad ja igram nikad nije bio ovako dobar. Nema laganih utakmica, nigdje nije jednostavno igrati i to nam puno znači i za Europu. Lakše je i nama pripremati se za Krasnodar i europske utakmice kad imamo toliko teških utakmica u prvenstvu.

Ali, mora se reći da je Dinamo pokazao srce u toj utakmici?

- Išli smo mi 100 posto, išli su oni, bila je to jedna prava europska utakmica. Osijek je ekstremno kvalitetan, pokazali su to i u Maksimiru, bili su odlični i sretan sam radi nogometa i radi pobjede.

Jesu li Dinamovi igrači umorni nakon takve partije?

- Moramo nastaviti dalje, idemo iz utakmice u utakmicu. Sretni smo, drago nam je zbog pobjede nad Osijekom, ali moramo nastaviti dalje. To je Dinamo, tu je uvijek pritisak. Svaka iduća je najbitnija, tako je i ovaj put.
Je li Krasnodar bolji od CSKA-a?

- Iskreno, gledao sam Krasnodar premalo, ali dobro ćemo se spremiti idućih dana. I ne volim pričati jesu li oni bolji ili nisu, jesmo li mi u prednosti ili oni, pokazat će utakmica u Rusiji tko je bolji.

Koliko daleko može Dinamo daleko u Europi?

- Možemo dosta daleko u Europi. Koliko? Ha, neću se zaletjeti s prognozama, ne radim to nikad. Ali, vjerujemo u sebe, idemo po dobar rezultat.

Sigurno i u Rusiji drugačije gledaju na Dinamo, nakon što je bio bolji u dvije utakmice protiv CSKA-a?

- Ne znam kako nas gledaju, ali shvatit će nas ozbiljno. Žele oni pobijediti, ali i mi idemo tamo po dobar rezultat, nastaviti ovaj pobjednički niz... - kaže Ademi.

78
europskih utakmica za Dinamo odigraop je Arijan Ademi
9
pogodaka zabio je Arijan Ademi u dresu modroga kluba

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 06:32