Mirela Kardašević, privatna arhiva

 PRIVATNA ARHIVA Privatna Arhiva
A NITKO JOJ NIJE RAVAN

Skandal u HR sportu, svjetska rekorderka ne ide na SP! Dugotrajne prepirke, svađe, afere uzele prvu žrtvu...

Mirela Kardašević postavila novi svjetski rekord, a Hrvatski ronilački savez nije ju prijavio na Svjetsko prvenstvo
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. rujan 2022. 13:34

U hrvatskom ronjenju je jako puno toga mutnog. Ovih se dana pišu, odašilju prijave doslovno od predsjedniku države, Vlade RH, pa USKOK-u, DORH-u, Ministarstvu turizma i sporta, Ministarstvu financija, Samostalnoj sportskoj inspekciji, HOO-u, okružnim tužiteljstvima... na barem 20-ak različitih instanci. Tako i medijima. U biti, s tako velikim brojem adresa su bojimo se, oni koji su slali predstavke, tužbe ili kako ih već nazvati, postigli autogol.

Trebali su pisati na samo 2-3 adrese, a ovako kada netko vidi da je poslano na 20-ak adresa, stječe se sasvim drugi dojam i slika od onog što je pošiljatelj želio. Trebao im je to netko i objasniti, upozoriti jer ovakav je put, odmah ćemo s jako puno iskustva u sličnim stvarima reći - potpun promašaj i propala stvar. U začetku. No, to ne znači nikako da se štošta ne da za istražiti, ispitati i to, molim ćemo lijepo, državna tijela. Dosta je više da samo mediji rade, upozoravaju. Da u našem ronjenju, pa tako onda vjerojatno i u Hrvatskom ronilačkom savezu, ali uopće ne dvojimo i na drugoj strani (nikad ništa nije crno-bijelo) nešto jako ne valja, upozorava dovoljno sljedeći primjer.

image
IVANA NOBILO/CROPIX Cropix

Mirela Kardašević postavila novi svjetski rekord, a Hrvatski ronilački savez nije ju prijavio na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 1. do 8. listopada

Na Svjetskom kupu u ronjenju na dah koje se održalo u turskom Kaşu, Mirela Kardašević je podsjetimo osvojila prvo mjesto i ispisala povijest ronjenja. U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metra postavila je novi svjetski rekord, te tako postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu.

- Ovo je moj prvi svjetski rekord u dubini tako da sam izrazito ponosna i jako emotivna. S ponosom mogu reći da sam jedina osoba u Hrvatskoj koja drži svjetski rekord i u dubini i u bazenu, te isto tako jedina žena u svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini - rekla je tada Mirela Kardašević.

Za Hrvatski ronilački savez to očito nisu dovoljno dobri rezultati za poslati sportašicu na SP. To je već "kraval".

Mirela je jedna od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i u dubini, pa je samim tim njezin uspjeh još i veći. Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju mjesecu, Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) osvojila je zlatnu medalju i postavila svjetski rekord preronivši 250 m dok je u disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord. Sa svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri brončane medalje, dok s Europskih prvenstava ima dvije brončane medalje.

Dakle, takva sportašica ne ide na SP. Sjajno! Svima u hrvatskom ronjenju, bilo da su na "ovoj ili onoj strani" jer nas zanimaju nikakve "strane", dajte se lijepo "zbrojite", dođite razumu i počnite razgovarati i djelovati u korist svojeg sporta. Jer ovo ne vodi ničemu. Ničem dobrom za ronjenje, a ako mislite da će netko pratiti vaše moguće sudbene procese... zaboravite na to. Ako vam je i dalje do međusobne svađe i prepucavanja, nastavite to i dalje, mi ćemo se baviti sportom. Slobodno nam se javite kada se i vi sportu vratite.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 00:02