Drago Sopta / Cropix
GOLGETER PROGNOZIRA

SKUPINA DAVORA ŠUKERA 'Budimo ponizni i Hrvatska će biti iznenađenje EURA!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. prosinac 2011. 23:20

Hrvatska nogometna reprezentacija je u Kijevu izvukla “skupinu Davora Šukera”! Genijalni golgeter u svojoj briljantnoj karijeri rušio je svojim majstorijama sve protivnike Bilićeve vrste, pod njegovim nogama ostali su Španjolci, Talijani i Irci. Svima je zabijao, donosio slavlja Vatrenima. Kad se ples kuglica zaustavio na te tri nacionalne vrste, cijela Hrvatska je sigurno bila samo s jednom te istom mišlju, “eh, da nam je sad Davor Šuker”.

Sjetio se Davor Irske 1999. godine i povijesnog gola:

- Volim sve svoje golove koje sam postigao u karijeri. Svi su mi dragi. Međutim, taj gol Ircima svakako spada u mojih Top 10 golova. Posebni su to golovi koji se kao odlučni zabiju u posljednjoj minuti, drukčiji je doživljaj - kazao nam je Šuker.

Prisjetio se tih velikih trenutaka slave...

- Vrijeme je prolazilo, nada se gasila, glave su bile pognute, bilo je 0:0 i nije se vidjelo svjetlo u tunelu. Onda je stigla ta lopta...

Dok je pričao o događajima iz rujna 1999. godine, velikog centarfora obuzele su emocije.

- Evo, i sad se naježim kad sjetim tog trenutka kad je lopta ušla u mrežu. Nikad mi se iz sjećanja neće izbrisati one slike slavlja i oduševljenja, prave euforije na Maksimiru.

Jesu li Španjolci nepobjedivi?

- U današnjem nogometu nema nepobjedivih! Naravno, Španjolci su favoriti, ali Hrvatska može dalje. Sad se zapravo najbolje vidi koliko je značila ta pobjeda nad Turskom, koja nas je dovela na Euro. Opet smo na skupu najboljih europskih momčadi, igramo s europskim i svjetskim prvacima, oči svijeta ponovno će biti uperene u Hrvatsku.

Veliki strijelac, uz more najveći sinonim Hrvatske u inozemstvu, kaže:

- Ne treba se sad dizati velika buka. Ne trebamo se proglašavati favoritima, to ne čine niti najveće reprezentacije u Europi. Moramo biti ponizni, marljivi, moramo raditi do Eura. Ne smijemo se busati u prsa... U tom slučaju bit ćemo veliko pozitivno iznenađene Europskog prvenstva!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE IU TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 02:33