Drago Sopta / CROPIX
SRAMOTNO PONAŠANJE

Šlamperaju nema kraja: Davor Šuker i HNS funkcioniraju kao dva strana tijela

Što bi jedan brand prljao ruke s "ulicom" i zbog toga propuštao londonske noći i čari Tajlanda...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. studeni 2014. 18:18

Davor Šuker je globetrotter, u posljednja dva mjeseca boravio je u Zagrebu svega nekoliko dana, ponekad ne čudi što ljudi u Savezu ne znaju gdje se nalazi. Ispada da ih nije baš previše niti briga, kao niti njega za zbivanja u zemlji i od tuda rijeka kontradiktornih informacija. U utorak navečer glasnogovornik Tomislav Pacak, koji se jučer i sam uputio u Porto na UEFA-in skup iz svojeg sektora, objavio je kako predsjednik Saveza ipak još nije u Bangkoku nego u Londonu, a put Tajlanda ću u četvrtak (danas!). Da bi se zaputio u zemlju koju zbog odličnih provoda rado pohode i VIP-ovci i pustolovi, povod nije nikakav sastanak FIFA-e nego humanitarna revijalna utakmica. Kad je koji sat ranije Damir Vrbanović govorio kako je Šuker u Bangkoku on je doista to i mislio iz razgovora s njim, a Pacak nam sad govori “ja nisam bio siguran gdje se nalazi”. Eto tako, HNS gura po svom, nominalno prvi čovjek gdje je da je. Neki bi rekli: “Nogomet gori, a Šuker se u Londonu češlja!” Istina je da bi po funkciji morao biti u Zagrebu, pa i u Splitu, razgovarati s Hajdukom, tražiti rješenja, ali ajte molim vas, što bi jedan brand prljao ruke s “ulicom” i zbog toga propuštao londonske noći i čari Tajlanda. A predsjednik će na papiru ionako ostati, nitko u HNS-u to uopće nije doveo u pitanje.

U praksi, Šuker i HNS kao da su dvije zasebne organizacije, nedavno su u uredima već održali pripremni sastanak za dvoboj sa SAD-om, da bi iz medija, zahvaljujući Argentincima doznali kako se igra s Messijevom družinom. Jer Šuker im je zaboravio javiti što je dogovorio.

Kad od glave ne štima, ne čude i druge šlampavosti, poput jučerašnje objave cijena ulaznica za utakmicu s Norveškom u Zagrebu. Netko je prepisao i u javnosti pustio radnu veziju, po kojoj je zapad 100 kuna, istok 70, sjever 50... a IO je odlučio podignuti brojke pa je na kraju zapad dolje 150 kuna, zapad gore i istok 120, sjever i jug 70. Opet bitno više nego u Osijeku. Mnogi su igrači tražiti da se i s Norvežanima igra u Gradskom vrtu, tome nije udovoljeno s objašnjenjem da je stadion premali jer stiže barem 4.000 navijača iz Skandinavije. Ipak, treba pričekati odluku UEFA-e, možda kazne za Milano bude igranje bez publike...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 11:36