Drago Sopta / Cropix
GODINA BEZ PORAZA

Slaven Bilić: Nikad nismo bili ovako kvalitetni, igrači su me 'prisilil' da pomladim momčad!

'Od onog groznog dana kada smo saznali da nećemo ići u Južnu Afriku, dobili smo Dujmovića, Strinića, Jelavića, Bilića, Gabrića, Schifu, Lakića, Vrsaljka, Vidu, Badelja...'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. studeni 2010. 15:58

Slaven Bilić nikad nije sumnjao u pobjedu nad slabašnom Maltom, a jutro nakon trijumfa uz vrlo dobru igru na teškom terenu, izbornik je podvukao crtu:

- Moramo biti zadovoljni - na vrhu smo, stvorili smo malu tampon-zonu ispred Grčke i s optimizmom gledamo na nastavak kvalifikacija. Najvažnija stvar je da smo vratili samopouzdanje i da smo drastično 'podebljali' selekciju - rekao je Bilić objasnivši što je mislio s posljednjom konstatacijom:

- Pazite, od onog groznog dana kada smo saznali da nećemo ići u Južnu Afriku, dobili smo Dujmovića, Strinića, Jelavića, Bilića, Gabrića, Schifu, Lakića, Vrsaljka, Vidu, Badelja... Ovo je gotovo potpuno nova reprezentacija, ali i dalje je atmosfera ostala odlična. I, što je još važnije, mi ovo drastično pomlađivanje uopće nismo planirali - svi ti igrači su nas natjerali da ih pozovemo.

Niko Kranjčar blista u kockastom dresu, ali glavni golgeteri su još uvijek bez značajnijeg učinka.

- Ne bih se složio, napadači rade veliki posao. Stvaraju situacije za veznjake, guraju ih u opasne situacije. Zabrinuli bi se da smo sterilni i ne stvaramo prilike, ali u većini utakmica to nije slučaj...

Bilić je sipao bomobone iz usta, ali je svjestan da ipak nije sve idilično.

- Niko, Ćorluka, Gabrić i još neki igraju premalo, nikako ne bi bilo dobro da im status ostane isti.

Sljedeće okupljanje reprezentacije zakazano je za veljaču kada će Češka doći u Hrvatsku. Svi se nadaju, pa i Bilić, da će se utakmica odigrati u Puli.

- Bio bi stvarno gušt igrati protiv Čeha na novom stadionu.

Na kraju je Bilić ponovno bio upitan za mišljenje oko raspleta izbora za mjesto predsjednika HNS-a?

- Ponavljam, ne zanima me tko će pobijediti...

Čehinja luda za Bilićem i Hrvatskom!

Čehinji Michaeli Rejzkovoj (21) ispunio se dugogodišnji san. Djevojka iz gradića Ústí nad Labem uručila je hrvatskom izborniku Slavenu Biliću vlastitu knjigu koju je o njemu napisala. Čehinja koja nema nikakvih dodirnih točaka s Hrvatskom u Bilića je zaljubljena već godinama, zbog njega je naučila hrvatski jezik i planira studirati kroatistiku.

- Oduševljena sam, kad sam došla do Slavena, noge su mi bile kao od želea. Mislila sam da ću se srušiti kad sam vidjela njegove oči koje su me netremice pratile. Upoznala sam i Asanovića i Bokšića, velikog žutog Prosinečkog i Mladena Petića. Ne znam kud bih sa sobom od sreće.

Michaelina ljubav prema Biliću pretvorila se posljednjih godina u opsjednutost svime što je hrvatsko. Tako je nakon susreta s Bilićem otputovala u Vukovar da bi se poklonila žtrvama prošlog rata i odala posebnu počast generalu Blagi Zadri. Najavila je dolazak na prijateljsku utakmicu Hrvatske i Češke koja se igra u veljači sljedeće godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 16:52