Mindaugas Nikolicius
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
FORMULA ZA USPJEH

Slaže se moćni HNL-stroj! Sportski direktor hita prvenstva odbio je četiri etablirana kluba

‘Dva su ključna čovjeka za uspjeh tog kluba, oni su postavili temelje tog modernog stroja‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2020. 16:35

Gosti petog izdanja SuperSportske podcasta bili su nogometni trener Sergej Jakirović, menadžer Matej Škegro te kolega Davorin Olivari. U raskoši brojnih tema razgovaralo se i o europskim uspjesima hrvatskih klubova ove sezone. Iako Dinamo nije uspio ući u Ligu prvaka, hrvatski nogomet će ove jeseni imati dva kluba u skupinama Europske lige.

Nekoć je, za vrijeme mandata na klupi Gorice, vrlo blizu Europe bio i sam trener Jakirović, kojeg Škegro i danas smatra za jednog od dva ključna čovjeka uspjeha kluba koji traje i danas. Gorica je trenutno poravnata s Dinamom na čelu prvenstvene ljestvice.

- Dva su ključna čovjeka za uspjeh Gorice. Prvi je Sergej (Jakirović) jer ih je uzeo i podignuo na ovu razinu HNL-a. Današnji trener sigurno kupi plodove njegovog rada jer je on postavio te igrače da budu ozbiljni. Drugi ključni čovjek je sportski direktor Nikoličius. Osobno ga poznajem deset godina. Radna etika mu je fenomenalna, čovjek je u nogometu "sto posto" - priča Škegro.

Dao je i jednu ekskluzivu...

- U zadnja dva mjeseca sportski direktor Nikoličius odbio je četiri kluba. Dva su iz Austrije, dva iz Nizozemske, htjeli su ga dovesti za sportskog direktora za ozbiljan novac. On ima svoju vrijednost na tržištu. Njih dvojica, dakle vrlo stručan trener i sportski direktor posložili temelje tog modernog stroja. Nakon toga je Dambrauskas samo uzeo već iskusnije igrače, s 50-60 utakmica HNL-a u nogama i nadogradio ih igračima poput Mudrinskog, izrazitog gol-igrača koji im je donio puno bodova - rekao je Škegro.


Cijeli podcast SuperSportske #5:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:29