JED LEICESTER/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jed Leicester/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia
ČEKA GA SE TRI GODINE

Slovenac odbio ponudu uglednog kluba jer vjeruje u Hajdukov projekt, hoće li eksplodirati baš na Poljudu?

Slovenci kažu da je Jan Mlakar (22) na stolu imao dvije ponude
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. lipanj 2021. 11:43

Jednu od bečkog Rapida, drugu od Hajduka. Na koncu je slovenski centarfor odabrao Poljud.

Svidjela mu se vizija koju mu je iznio Nikoličius, zatim i igra koju slaže Gustafsson, a znamo i da je Maribor dugi niz godina velika Hajdukova navijačka utvrda, pa su mnogi u gradu “navijali” da Mlakar završi u Splitu... Naravno, pričamo o posudbi jer je Mlakar pod ugovorom s Brightonom.

Hrvatski su mediji stoga Mlakara predstavili kao igrača koji dolazi iz Premiershipa, ali njegov igrački put na Otoku nije bio uspješan. U Brighton je stigao 2019. kao igrač Fiorentine, koji je sezonu proveo na posudbi u Mariboru. Bio je izvrstan, pa je u 26 nastupa zabio 13 golova, što je bio sjajan učinak za igrača od 20 godina. Englezi su ga stoga Fiorentini platili 3 milijuna eura.

Inače, Mlakar nije prošao u Firenci, iako je i tamo bio odličan u mladoj momčadi Primavere, za koju je zabio 34 gola u 59 nastupa. A još je bio junior. No, za Fiorentinu je odigrao tek jednu utakmicu u Serie A...

Brighton ga je odmah po kupnji proslijedio na posudbu u QPR, ali to se pokazalo lošim rješenjem jer je odigrao mizernih 100 minuta u Championshipu. Uslijedila je još jedna posudba, ovaj put u Wigan, ali njegov se status nije promijenio. Stoga ga je prošlog ljeta Brighton vratio doma.

U Mariboru je opet “oživio”, iako 14 golova u 32 kola nisu donijeli iskorak koji su priželjkivali i Mlakar i Maribor. Računaš da je s 19 zabijao 13 u sezoni, pa da će tri godine kasnije biti efikasniji. Stoga ga Brighton nije odlučio vratiti.

Mlakar je visok 183 cm, jako dobro igra s glavom, odlično se služi i desnom i lijevom, iako mu je desna primarna. Ima dobru brzinu, gladan je golova, snalažljiv pred golom. K tome, dobro razumije igru, pa zna upisati i dosta asistencija. Fiorentina i Brighton kupili su ga uvjereni da njegov talent jednog dana mora eksplodirati, ali to se čeka već tri godine.

Hoće li se to dogoditi baš na Poljudu?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 10:13