Robert Murić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
RIJEKA Domžale su bile uspješnije jučer u Umagu

Slovenci sredili Rijeku: Murić sjajno pogodio, Drmić s bijele točke, ali u obrani je opet curilo...

Jedno je sigurno, još je puno posla pred Tomićem i njegovim stručnim stožerom...
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. siječanj 2022. 17:20

Nogometaši HNK Rijeke u prvoj su pripremnoj utakmici na umaškim terenima Stella Maris doživjeli poraz od slovenskog prvoligaša Domžala, četvrtoplasirana momčad 1. slovenske lige svladala je Rijeku 3:2. U Tomićevom kadru nije bilo rekonvalescenata Smolčića i Escovala, kao ni Tomečaka i Pavičića.

Prvu opasniju situaciju po izrazito vjetrovitom vremenu napravila je Rijeka, Murić je ubacio u šesnaesterac loptu ovog puta s lijeve strane, no u gužvi je lopta nekako stigla do vratara Mihelaka bez ozbiljnog udarca prema vratima. Već iz iduće situacije Rijeka je povela. Murić je srušen malo udesno na 22, 23 metra od gola Domžala, sudac Vidulin je opravdano pokazao slobodan udarac. Mjesto kao idealno za namještanje nišanskih sprava Murića, uslijedio je snažan i neobranjiv udarac riječkog Bednjanca preko živog zida, ispružio se i vratar Mihelak koliko je mogao, no bio je nemoćan, Rijeka je povela 1:0.

Nisu se riječki nogometaši ni pošteno vratili na svoju polovicu, a ekipa Domžala je već anulirala rano vodstvo. Perc je iz polukontre oštro ubacio s lijeve strane u peterac Rijeke, Arnelu Jakupoviću nije bilo teško udarcem iz prve matirati nemoćnog Labrovića za 1:1.

U 18. minuti Jakukpović je mogao svoju momčad dovesti u vodstvo. Alić je opet preko lijeve strane centrirao visoku loptu prema Jakupoviću, koji je u skoku lagano nadvisio Galovića i Merkulova, pucao oštro glavom, no greda je ovog puta bila na strani Rijeke.

Ono što je propustio u 18. Jakupović je ispravio u 32. minuti. Šoštarić Karić uputio je prizemnu dubinsku loptu praktički s centra igrališta. Odveć statični igrači Rijeke pogledom su samo ispratili kako je Austrijanac bosanskih korijena s ruba kaznenog prostora prvo okrenuo Krešića u mjestu, a onda preciznim udarcem matirao Labrovića. Bio je to ujedno drugi udarac u vrata Rijeke i - drugi gol za Domžale.

Dvije minute kasnije Pišek je igrao rukom u svom šesnaestercu nakon izvedenog kornera Rijeke, bilo je to dovoljno da Vidulin pokaže na bijelu točku. Kazneni udarac Drmić je suvereno pretvorio u 2:2, iako je vratar Mihelak pročitao stranu, ostao je praznih ruku.

Uslijedio je u 37. minuti i solo prodor Murića po desnoj strani, lažnjak i precizan udarac koji je Mihelak poslao u korner. Izvođač je isti, glavom je ovog puta pucao Drmić, pa nakon toga i Krešić nogom, učinak je bio jednak, vratar Domžala ovog je puta izašao kao pobjednik.

U nastavku susreta trener Tomić od početka drugog dijela priliku je dao novim igračima. Prskalo je stao na gol umjesto Labrovića koji nije bio krivac niti za jedan pogodak, u polju su se još našli Lepinjica, Bušnja, Vukčević i Čestić umjesto Čerina, nervoznog Abassa, Merkulova i Galovića. Nije Rijeka najbolje izgledala u tim trenutcima, momčad je to koja vjerojatno nikad više neće zajedno zaigrati, a kazna za takvu igru stigla je u 64. minuti. Zogović i Elijah napravili su dupli pas s desne strane šesnaesterca, Zogović se sjurio i oštro prizemno pucao, Prskalo je loptu odbio opet do Jovana Zogovića koji iz druge pogađa malu mrežicu za 2:3.

Pokušao je Tomić s trojicom u zadnjoj liniji od 60. minute doći do pozitivnog rezultata, no u tome nije uspio. Rijeka je najbliže izjednačenju bila u 87. minuti kada je Denis Bušnja iz još jednog dosuđenog kaznenog udarca slabo pucao, vratar Mihelak koji je jedini od aktera odigrao cijeli susret s lakoćom je obranio udarac Bušnje, kao i udarac Dominika Simčića, koji je uslijedio nakon toga.

Jedno je sigurno, još je puno posla pred Tomićem i njegovim stručnim stožerom, tek je odrađen prvi tjedan priprema pa stoga ni ne čudi nešto sporiji ritam Rijeke, no tri primljena gola od solidne momčadi Domžala ukazuju na boljke koje je su Bijeli imali kroz proteklu polusezonu. Još uvijek ima vremena za popravak obrambene faze igre.

RIJEKA - DOMŽALE 2:3

UMAG Stadion kampa Stella Maris. Bez gledatelja. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar).

STRIJELCI: 1:0 - Murić (7), 1:1 - Jakupović (9), 1:2 - Jakupović (32), 2:2 - Drmić (35 -11m), 2:3 Zogović (64).

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović - Merkulov, Krešić, Galović, Braut - Selahi, Gnezda Čerin - Abass, Vučkić, Murić - Drmić. Drugo poluvrijeme: Prskalo, Lepinjica, Bušnja, Vukčević, Galović, Čestić, Ampem, Simčić, Djibrilla, Kukoč, Dujmović, Bristrić. TRENER: Goran Tomić.

DOMŽALE (4-3-3): Mihelak - Alić, Karič, Dobrovoljc, Hodžić - Jovičević, Jo. Pišek, Ja. Pišek - Perc, Vuk, Jakupović (još su igrali: Jurilj, Dajčman, Elijah, Martinovič, Stankovič, Ficko, Stranjar, Žavbi, Ilenič, Zogović, Husmani). TRENER: Dejan Đuranović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:14