Damir Krajač/CROPIX
ČAČIĆ O MARIBORU

'Slovenci su ozbiljna momčad, ali Dinamo je jači po svemu, rankingu, tradiciji, kvaliteti...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. kolovoz 2012. 18:11

Kod Ante Čačića nema nikakve panike pred prvi sudar s Mariborom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Djeluje “kulerski”, a na pitanje osjeća li stres prije tako krucijalnih utakmica samo se smješka:

- Najteže mi je bilo u Cazinu, Prijedoru, Bihaću... Ako sam tamo uspio proći i biti prvak, onda mi je mnogo lakše igrati u Londonu, Parizu ili Moskvi!

Ante uvijek ponudi neku zanimljivu izjavu. Ima pravo biti opušten u samouvjeren, za one koji vole statistiku podsjećanje da je Dinamo vodio u 28 utakmica i nije doživio niti jedan poraz, prije toga je još četiri puta vodio Lokose, također bez poraza. Dakle, nakon povratka na trenersku klupu Čačić je vodio 32 utakmice i nikad nije teren napustio pognute glave. Možete pričati što god hoćete, kritizirati neka Dinamova izdanja, kuditi neka igračka dostignuća, ali rezultat je - sjajan. Bilo je i sreće? Jest, ali sreća voli pobjednike, zar ne?

Jači smo po svemu!

- Nekako mi u medijima predstavljate Maribor kao lak zalogaj. Ne, oni su vrlo ozbiljna momčad. A ove dvije utakmice imaju, veliki, veliki ulog - kaže Čačić.

Dometnut će da Maribor u njih ulazi rasterećeniji.

- Dinamo je jači po svemu, rankingu, tradiciji, kvaliteti. Oni su svoje napravili, uhvatili su Europsku ligu, mi imamo breme favorita.

Čačić se jednom već uhvatio ukoštac sa Zlatkom Zahovičem, bio je trener Zadra kad je Zahovič igrao za Mladost iz Petrinje u sezoni 1989/90. Pobijedio je, odnosno Zadar je pobijedio.

- Isprofilirao se kao sjajan sportski radnik. Ima kontinuitet struke u klubu, to je jako važno.

Čačić drži da će Maribor u Zagrebu igrati u formaciji 4-4-2 ili, što je vjerojatnije, 4-4-1-1. Veli da o Mariborčanima zna sve, da se radi o dva kluba koja su zemljopisno blizu te da tajne ne postoje.

Naravno, s obzirom da je Sammir bio najbolji igrač utakmice u Zadru, nije se mogao izbjeći razgovor na tu temu.

- Sammira je ova situacija uozbiljila. Sve je na njemu, ne smije ići ispod ovoga što je pokazao u Zadru i prije toga protiv Splita.

Kapetan reprezentacije Darijo Srna kazao je da Sammir još nije za reprezentaciju?

- Zna se tko vodi računa o pozivima u reprezentaciju.

Što vi mislite, je li Sammir za reprezentaciju ili ne?

- Najbolje da o tome govori Sammir na terenu. Izbornik će prepoznati što mu treba i tko mu nedostaje.

Razgovarate li s izbornikom Igorom Štimcem o hrvatskom nogometu, igračima...?

- Vidjeli smo se nakratko nakon utakmice u Zadru, rekao sam mu “slobodno me nazoveš”. Čuli smo se i kad je ustoličen za izbornika. To su naše interne stvari - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 16:35