LOŠ POTEZ UPRAVE

Slučaj 'odbjeglog Japanca': Inoha zaigrao za Kobe, na Poljudu se nadaju odšteti!

Piše: Mario VelićObjavljeno: 11. ožujak 2012. 20:47

Kao da su zabili glavu u pijesak, u Hajduku se ne osvrću na informacije iz svijeta. To što je Masahiko Inoha debitirao jučer u pobjedi svoga Vissel Kobea nad Gamba Osakom u prvom kolu japanske J lige nije zaslužilo službenu reakciju nikoga iz Uprave. Kao da se ne radi o igraču u kojeg je Hajduk uložio neki novac i na kojem će, u konačnici, nešto i izgubiti. Jer sada je sasvim jasno da se, iako ga na Poljudu doživljavaju kao svog igrača pod suspenzijom, Inoha više neće vratiti.

Kada smo još početkom siječnja donijeli vijest o tome kako Hajdukov Japanac želi otići zbog dugovanja kluba prema njemu, skočili su tada iz Uprave Bijelih, oštro demantirali naše tvrdnje.

- Odlučno odbacujemo zlonamjerne konstrukcije pojedinaca prema kojima su neki od naših igrača zbog kašnjenja mjesečnih plaća tražili raskide ugovora - odgovorili su tada iz Hajduka.

No ako laže koza, ne laže rog. Bilo je to 15. siječnja, Hajduk je igrao prijateljski susret s Primorcem 1929 kada je Inoha napustio bazu Bijelih u hotelu President i otišao. Ni tada se Hajduk nije pomirio s gubitkom, suspendirao Inohu i kaznio ga.

No sve su to bili pucnjevi u prazno, eno Inohe, igra u Japanu. Koliko je Hajduk izgubio na njemu? Oko 220 tisuća eura, koliko je prošlog ljeta plaćeno za odštetu Kashimi Antlers, otišlo je u vjetar. Inohi su tada obećana primanja od 312 tisuća eura godišnje, pitanje je koliko mu je Hajduk platio, zbog kašnjenja je Japanac i otišao. No jest barem još 100 tisuća. A gdje je tek izmakla dobit? Još u studenome zanimao se izvjesni klub iz Koreje, navodno nudio nešto više od pola milijuna eura. Inohi se nije odlazilo tamo, a ni Hajduku nije tada bilo stalo da ga proda. Nadao se Maleš, kada ga je dovodio, da će na njemu zaraditi.

U Hajduku tvrde da od Uefe još nisu dobili nikakvu obavijest o raskidu ugovora s Inohom. Nadaju se da, kada do toga dođe, neće biti sasvim na njihovu štetu, da će na kraju dobiti nekakvu odštetu.

- Koliko znamo, Japanski savez je zatražio certifikat, no HNS im ga nije izdao. Fifa je odredila suca koji će arbitrirati u sporu, vjerojatno je Inohi dopustila da igra za Kobe dok se sve ne riješi. To ne znači da se u Hajduku odriču nade da će dobiti neku odštetu - tvrdi dr. sc. odvjetnik Damir Primorac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 21:55