Damir Krajač/ CROPIX
JURČIĆ O KRITIKAMA

'Smijali su mi se, ali smijali su se i Galileu, spalili ga na lomači. A bio je u pravu...'

Ne smijemo zapasti u euforiju, moramo se malo primiriti, jer pred nama je i uzvrat, koji moramo ozbiljni odigrati. Pričekajmo još malo - kazao je Dinamov trener
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2011. 01:55

Kruno Jurčić teško se probijao do novinarskih prostora, čestitara nikad nije bilo toliko. Bio je ponosan, to nije mogao sakriti, hodao je kao osvajač koji se upravo vratio iz pohoda. Definitvno, ove mu trenutke nitko nije mogao uzeti, bila je to večer života Krune Jurčića.

- Kako sam igrače od prvog dana palio da imamo svoj san i stalno im to ponavljao, tako sam im sad govorio da moramo živjeti svoj san. Jer, važno je živjeti san, a ne samo sanjati - kazao je Kruno Jurčić, koji je imao jako malo zamjerki na igru svoje momčadi.

- Potrošio sam 15 minuta u poluvremenu da objasnim igračima da je i ono što smo igrali u prvih 45 minuta bilo dobro, da moramo samo tako nastaviti. Da nismo imali sreće i da su neke lopte završile na leđima igrača. Rekao sam to popraviti i bit će sve u redu, dobri smo. Igrači su ispunili sve zahtjeve, jako sam zadovoljan našom izvedbom! Trenutak koji je 'odvrnuo špinu' bio je onaj Rukavinin pogodak, tada je sve krenulo prema pobjedi.

Netko mu je predočio statistiku, 26 udaraca gol, samo jedan gostujući šut.

- Da, to je na razini one utakmice s Helsinkijem nakon koje su neki rekli da smo igrali loše - podboo je Jurčić svoje kritičare, nije mogao pobjeći od malo 'cinizma' niti kad ga je netko podsjetio da su mu se smijali kad je rekao da je Sammir za Anasa Sharbinija space shuttle.

- Puno su se meni smijali, ali smijali su se i Galileu, spalili ga na lomači. A bio je u pravu, ipak se kreće! Od prvog dana sa Sammir znam kakav je on igrač, koji je to talent, bilo je samo pitanje kad će eksplodirati, kad će se razviti. U ovoj je utakmici pokazao kakav je igrač, isplatilo ga se čekati.

Može li nakon ovoga otići. Pardon, ostati?

- Nakon ove utakmice svi igrači mogu otići, haha. Postoji vrijeme sazrijevanja, postoji vrijeme kad dođe trenutak da se pokope igre, cijena, zanimanje... Zna se moje mišljenje o tome, a kad jednom dođe nemoralna ponuda onda to više nema veze niti sa mnom, niti s klubom, tada odlučuje samo igrač.

Ipak, onda je i Jurčić spustio malo loptu na zemlju.

- Ne smijemo zapasti u euforiju, moramo se malo primiriti, jer pred nama je i uzvrat, koji moramo ozbiljni odigrati. Pričekajmo još malo - kazao je Dinamov trener, no lako je pričati o spuštanju euforiju, pa, cijeli je Maksimir, cijeli je grad sinoć bio u deliriju.

Sjećat će ga se sigurno gostujući trener Rikard Norling. Zamislite, pitao ga je glasnogovornik kako se osjeća.

- Kako se osjećam? Uf... Joj! Razočaran sam našom izvedbom, igrali smo loše. Previše sam sad emotivan da bih tražio razloge poraza, izgubili smo od odlične momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:58