Drago Sopta / Cropix
TRESLO SE U MAKSIMIRU

Smijenjeni treneri mlađih uzrasta, generacija 96' pred raspadom, Halilović odlazi

Moramo napraviti reda u 1996. godištu koje nam je jako skrenulo s puta, i koje nam je postalo velika rupa. Zato ćemo napraviti reda, bez milosti - tvrdi Romeo Jozak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. lipanj 2011. 13:11

U utorak su se dogodile velike promjene u Dinamovoj nogometnoj školi. Juniore je preuzeo Damir Ferenčina, a kadete Vlado Kasalo! Najtalentiraniju Dinamovu generaciju, onu 1996. godište, koju je dosad vodio Fabijan Komljenović, a koja je zapala u veliku krizu, preuzima Jozo Bandić.

Ferenčina je do sada bio pomoćnik Dinku Jeličiću, za kojeg se šuška da će postati izbornik U-19 reprezentacije koju trenutačno vodi Ivica Grnja, dok će Kasalo nastaviti voditi generaciju koju je vodio do sada i koja je stasala do kadeta te ostvarila iznimno velike uspjehe i sjajne rezultate. Kad su u pitanju stariji pioniri, njih preuzima Siniša Orešćanin.

- Osim ovih promjena u sljedećim danima bit će još nekih odlazaka i dolazaka na neke druge funkcije - kazao je Jozak.

Zanimljiva je priča s poznatim Dinamovim 1996. godištem. Prije četiri godine na jednom turniru u Austriji ti dečki su pobijedili Barcelonu sa 4:0!

- To je bila jedna od naših najpotentnijih generacija, pričalo se da su ti dečki budući spasitelji hrvatskog nogometa - kaže Jozak. Da vas podsjetimo, to su oni dečki koje predvodi veliki talent Alen Halilović, a s njim u momčadi su Bruno i Petar Mamić, Fiolić, Vlak...

- Od svih Dinamovih generacija jedino ta neće biti prva na ljestvici! Zbog toga sam Jozu Bandića, koji je u školi najkvalitetniji trener za selekciju i doselekciju, imenovao njihovim trenerom. Moramo napraviti reda u 1996. godištu koje nam je jako, jako skrenulo s puta, i koje nam je postalo velika rupa zbog raznih okolnosti. Zato ćemo napraviti reda, bez milosti - poentirao je Jozak.

A kakva je situacija s Alenom Halilovićem, dečkom kojeg je tražio Real iz Madrida, a koji nije potpisao ugovor s Dinamom?

- Alen Halilović trenira i igra, od 15. lipnja, kad stupa na snagu prijelazni rok, stupa na snagu i suspenzija HNS-a. U Hrvatskoj se dakle ne može registrirati niti za jedan drugi klub. Tata Sead Halilović ne pojavljuje se na poslu, od njega nema nikakve povratne informacije. Što će se dalje dogoditi, iskreno, ne znam - zaključio je Jozak.

Kako sada stvari stoje, nekako nam se čini da bi se obitelj Halilović mogla preseliti u inozemstvo, u Madrid ili negdje drugdje. To bi značilo da je veliki talent Halilović odlepršao iz Maksimira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 10:55