Emir Dilaver
 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
RJEŠENJE ZA KRITIČNU POZICIJU

SN doznaju: Transfer-bomba na Maksimiru! Bjeličin miljenik odbio Hajduk i vraća se u Dinamo

U Zagreb bi trebao doći već u ponedjeljak. Otpala je opcija dolaska bivšeg Vatrenog na posudbu.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2021. 14:28

Je li na pomolu veliko iznenađenje? Po informacijama koje imamo, u Dinamo bi se mogao vratiti - Emir Dilaver (30). U eri Nenada Bjelice bio je jedan od stožernih igrača europskog Dinama, čak i kad nije bio u formi, puno je značio za momčad, kao jedan od vođa. Dilaver bi u Zagreb trebao stići već u ponedjeljak, a doznajemo da ga je želio i Hajduk.

U rujnu 2020. godine napustio je Dinamo i u transferu od milijun eura potpisao je za turski Rizespor za koji je ukupno odigrao 26 utakmica.

Dilaver je u redove Dinama stigao prije tri godine, a odigrao je 71 susret u svim natjecanjima te postigao dva pogotka. Osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske i odigrao zapaženu ulogu u Dinamovu prezimljavanju u Europskoj ligi 2019. godine.

Prije Dinama je igrao u Austriji Beč, Lechu iz Poznana i Ferencvarošu, a u Maksimir je doveden kao velika želja bivšeg trenera Nenada Bjelice. Eventualnim dovođenjem Dilavera Dinamo bi riješio pitanje dovođenja stopera. Dakle, otpadaju Sviatchenko i Doekhi, za koje su Midtjylland i Vitesse tražili prevelike odštete, a isto tako vjerojatno i Nikola Katić koji je trebao doći na posudbu iz Rangersa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:10