Ivo Ravlić/CROPIX
ŠTO JE ŠIRIĆ ISPRIČAO

Snimke OTKRIVAJU: Ucjenom i prevarom Marković je ostao prvi čovjek nogometa

Za titulu prvaka tražili su 30 tisuća eura i još 65 na ime duga Maleševa prethodnika. Maleš je po uputi policije i USKOK-a 'glumio gljivu' i pravio se naivcem
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2011. 10:20

Kako je Vlatko Marković dobio izbore, kako su prethodnici na njegovu mjestu plaćali “za pošteno suđenje”, što se dogodilo onima koji nisu pristali na njihove zahtjeve.

Sve to pričao je Željko Širić uživo mladom predsjedniku Hajduka Hrvoju Malešu , ne znajući da mu je sugovornik ozvučen. Govorio je o zakulisnim igrama kojima se Vlatko Marković održao na mjestu predsjednika HNS-a, a o tome kako su tekli pregovori za predaju 30.000 eura slao mu je i SMS-ove. A Hrvoje Maleš je po uputi USKOK-a i policije “glumio gljivu” i pravio se naivcem koji je padobranom aterirao u nogometni svijet. Tako je navukao i Širića i Djedovića na udicu koju su oni progutali.

Sve to sada USKOK ima fiksirano na snimkama, pa im Malešev iskaz više nije ključan za nastavak istrage o korupcijskoj hobotnici u hrvatskom nogometu.

Iako se mislilo da je u ponedjeljak Hrvoje Maleš nešto spektakularno rekao na ispitivanju u USKOK-u u Gajevoj, razlog njegova posjeta bio je tehnički. Naime, informatičari tužiteljstva skinuli su sve SMS-ove koje je razmijenio sa Širićem, Djedovićem i drugim nogometnim dužnosnicima i ljudima iz svijeta sporta, a koji pomažu istražiteljima da slože kockice mozaika najveće antikorupcijske istrage ikad u hrvatskom sportu.

Sve je počelo kad su se Širić i Djedović obratili Malešu sa zahtjevom da Hajduk plati za “pošteno suđenje” 30.000 eura i da im još plati 65.000 duga njegovih prethodnika. Spominjali su kako su to radili i prije. Polazna točka istrage je 2004. godina kada je na čelu Hajduka bio Igor Štimac kao sportski direktor kojega je poslije otjerala Torcida. Naime, Širić je tvrdio Malešu da je upravo zahvaljujući sucima Hajduk 2004. i 2005. osvojio prvenstvo.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 00:46