Foto: Vojko Basic / CROPIX
IZVANREDNA PRESICA

ŠOK NA POLJUDU Nakon dramatičnog ispadanja iz Hrvatskog kupa trener 'platio glavom': Pušnik više nije trener Hajduka

Piše: Frane VulasObjavljeno: 01. prosinac 2016. 11:12

Marijan Pušnik više nije trener Hajduka. Na ad hoc organiziranoj press konferenciji koja je počela jutros u 10 sati na Poljudu sportski direktor Hajduka Portugalac Mario Branco objavio je kako slovenski strateg više nije trener "bijelih", piše Slobodna Dalmacija.

- Imali smo jutros sastanak s gospodinom Pušnikom, dogovorili smo da on više nije trener Hajduka – rekao je Branco.

- Pušnik je bio moj izbor. Stoga sam također ponudio moj mandat na raspolaganje. Neću dati ostavku jer bi to značilo da se predajem, a ne želim to napraviti jer smatram da radimo dobar posao. Odluka je na predsjedniku i Nadzornom odboru – dodao je Branco.

Branco je najavio da bi Hajduk novog trenera trebao dobiti do subote, preuzeo je odgovornost, ali stiglo je i pitanje.

Ali Pušnik nije bio vaš izbor, izabran je trenerom Hajduka prije nego što ste došli u klub?

- Gospodin Pušnik stigao je u Hajduk 2. lipnja kao i ja. Bez obzira je li trener izabran sa mnom ili bez mene odgovoran sam za sve sportske odluke koje su se donosile u klubu i tako mora biti. Zato preuzimam odgovornost za to – pojasnio je Branco.

Koji su sada ciljevi Hajduka u ostatku sezone?

- Jednostavno je, ispali smo iz kupa, igramo još samo hrvatsku ligu. Moramo ostvariti što je moguće viši plasman. Drugo mjesto nije toliko daleko, možemo se uključiti u borbu – rekao je Branco.

Hoće li idući trener biti stranac ili neki domaći stručnjak?

- Jutros smo se tek razišli s gospodinom Pušnikom, tek počinjemo razgovore s kandidatima. Kada budemo znali tko će biti novi trener objavit ćemo to.

Hoće li trener Hajduka II Marko Lozo voditi momčad u Koprinivici?

- Marko Lozo s Vikom Lalićem i ostatkom stručnog stožera druge momčadi će voditi treninge do daljnjeg. Ako ne budemo imali novog trenera do tada vodit će i nedjeljnu utakmicu u Koprivnici protiv Slaven Belupa – najavio je Branco.

Pušnik i Hajduk su se sporazumno razišli. Branco je naglasio:

- Pušnik je bio gospodin tijekom ovih šest mjeseci koliko je proveo u klubu, a tako je gospodin i sada na odlasku. Rekao je kako će biti na dispoziciji novom treneru da ga upozna sa stanjem u momčadi. Hvala gospodinu Pušniku na svemu što je napravio – istaknuo je Branco.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 20:19