TUŽNA VIJEST

ŠOK U RIJECI Iznenadno preminuo Robert Komen, dopredsjednik HNS-a

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 22. ožujak 2013. 10:33

U četvrtak u kasnim večernjim satima gradom na Rječini proširila se vijest koja je, nažalost, vrlo brzo i službeno potvrđena - u 48. godini preminuo je Robert Komen, bivši predsjednik i član Uprave HNK Rijeka, predsjednik Udruge prvoligaša i dopredsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza.

Komenu je pozlilo u Kostreni tijekom večernje košarkaške utakmice s prijateljima, što je bila njegova redovita rekreacija. Imao je snažan srčani udar i liječnici mu, na žalost, nisu mogli pomoći.

Komen je bio tipični riječki dečko, jedan od “urbanih poslovnjaka” zaljubljenih u sport i glazbu, a uz nogometni klub s Kantride vezan je od mladih dana, prvo kao navijač, a od 1998. i kao član Uprave.

Predsjednik HNK Rijeka postao je 2011. godine, u vrijeme kada je klub s Kantride tavorio u praktički nerješivim financijskim problemima, razdiran milijunskim dubiozama. No, njegov je cilj bio otvoriti klub navijačima i građanima, ističući da on nije nikakav predstavnik elite, nego jedan od onih kojima je Rijeka dio života, i u svojem je mandatu pokrenuo tranziciju s rezultatom jedinstvenim za hrvatski nogomet.

S Riječaninom na “privremenom radu” u Nigeriji Damirom Miškovićem, bliskim suradnikom talijanskoga poduzetnika Gabrielea Volpija, dogovorio je da u upravljačku strukturu NK Rijeka uđe Volpijeva fondacija Social Sport. Rezultat je danas manje-više svima poznat, Social Sport značajnim je financijskim inputom pokrpao sve rupe, riješio dugovanja Rijeke, uložio u momčad i klub je danas na zdravim temeljima.

- Pogođen sam, kao i svi u klubu, tužnom viješću o iznenadnoj smrti dragog kolege i prijatelja Roberta. Rijeka je izgubila velikog sportskog radnika, zaljubljenika u nogomet i strastvenog navijača, a hrvatski nogomet ostao je bez stručnjaka koji se borio za dobrobit sporta. Izražavam duboku sućut obitelji, svim njegovim suradnicima i prijateljima - rekao je predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković.

Robert Komen rođen je 12. siječnja 1965. godine. Diplomirao je i magistrirao na Tehničkom fakultetu u Rijeci gdje je, nakon što je tri godine radio kao inženjer u 3. maju, ranih devedesetih bio znanstveni suranik i asistent profesora. Kao poslovnjak je ostvario zavidnu karijeru i u različitim fazama bio u upravama brojnih uspješnih tvrtki, poput Optima telekoma, a imao je i vlastitu konzultantsku tvrtku s brojnim uglednim klijentima.

Od 2011. bio je direktor Regionalne razvojne agencije Porin. Komen je bio predani rekreativac, redovito je “haklao”, bavio se trčanjem, bicikliranjem, volio je skijati i općenito je vodio neporočan život. Više od deset godina bio je predsjednik međunarodnog turnira Kvarnerska rivijera.

Osim sporta, velika ljubav bila mu je glazba. Družio se s riječkim muzičarima, a redovito ga se moglo vidjeti na koncertima i festivalima, od Foo Fightersa i Metallice do Brucea Springsteena. U Rijeci je prošle godine bio domaćin bubnjaru legendarnog metal benda Sepultura, Paulu Xistu Pintu Junioru s kojim je bio kućni prijatelj te ga je poveo na riječki festival Hartera. Iza sebe ostavio je suprugu i dvoje djece.

Sprovod Roberta Komena bit će u subotu u 15 sati na groblju u Kastvu, a komemoracija je zakazana za ponedjeljak u 12 sati u Gradskoj vijećnici Rijeke.

U klubu s Kantride ističu da ovo nije gubitak samo za HNK Rijeka, nego je Komenovim odlaskom izgubila cijela hrvatska nogometna obitelj za koju je disao i živio svim srcem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 07:53